ERDON Helyi hírek

2016.12.21. 11:37

Cipősdoboz-akció a kórházban

Idén is megérkeztünk több mint száz ajándékcsomaggal teli öllel és szeretettel teli szívvel a nagyváradi Gyermekkórházba, hogy az itt ápolt gyermekeknek és családjaiknak kedveskedjünk.

Idén is megérkeztünk több mint száz ajándékcsomaggal teli öllel és szeretettel teli szívvel a nagyváradi Gyermekkórházba, hogy az itt ápolt gyermekeknek és családjaiknak kedveskedjünk.Több mint száz játékokkal, finomságokkal teli ajándékcsomagot adtunk át a gyermekeknek, a családtagoknak pedig gyümölccsel, édességgel megtöltött csomagokat osztottunk ki. Istennek kegyelméből idén három alkalommal volt angyaljárás. December 8-án két fiatal holland önkéntes, a hollandiai Stichting Hulp Oost-Europa képviseletében segített be az angyaljárásban, ahol a Bihari Református Egyházmegye gyülekezetei által elkészített 150, nem hétköznapi “cipősdobozt” osztottak ki. Rá egy hétre az egész évben szeretettel és nem kis áldozatvállalással mellettünk levő ferences nővérek és a hollandiai Onstwedde kisváros református gyülekezetének diakóniai munkacsoportjának közbenjárásával újabb 100 doboz, társasjáték, plüss, édesség találta meg kicsi gazdáját a betegágyakon.

Aki december 19-e délutánja folyamán a nagyváradi Gyermekkórházban járt, biztosan észrevette a másik 100 ajándékdobozt, 80 gyümölccsel és édességgel megpakolt ajándékzacskót és a könyvecskékkel teli dobozokat szorgosan pakolászó piros sapkás önkéntest. Ugyanakkor felfigyelhettek a magyar, román, holland és angol szavak kavalkádjára is, amely a munkálkodó önkénteseket övezte, nyelvi akadályokkal küszködve, miközben 5-6 ajándékdobozt cipelve segítették egymást, hogy még véletlenül se maradjon egy gyermek sem ajándék nélkül.

A cél

Nacsádiné Csuka Melinda kórházlelkész, Kerekes Mónika szociális munkás, a nagyváradi CE Ház vezetősége, fiatal önkéntesek és nem utolsó sorban egy Hollandiából érkezett Nijkerk-i kilenc fős csoport együtt nyüzsgött a kórház valamennyi osztályán. Volt közöttük olyan, aki a tavaly is részt vett a cipősdoboz akción, és idén is eljött, hogy lelkileg meggazdagodva odahaza más szívvel ünnepeljen. A cél az volt, hogy minden itt ápolt gyermeket és családját megajándékozzuk a szeretet ünnepének küszöbén. Természetesen nem feledkeztünk meg az ápolónőkről sem, hiszen az ő munkájuk is nagyban hozzájárul a gyermekek kórházban töltött karácsonyának és mindennapjainak a szeretetteljes átvészeléséhez.

A csomagok korosztály szerint, külön fiúknak és külön lányoknak készültek egy karácsonyi cipősdoboz akciónak köszönhetően és érkeztek a CE Házhoz egyenesen Hollandiából. A csomagokat készítő holland családok gyermekei egy-egy személyes üzenetet, rajzot vagy akár saját fotót is a dobozokba rejtettek, így téve még különlegesebbé a nem hétköznapi „cipősdobozt”.

A kislány kórtermekben a rózsaszín minden árnyalatát bemutató dobozkák díszelegtek, míg a fiúk autókat, motorokat ábrázoló csomagolásba burkolt ajándékokat bontogattak. Igaz, azért mentünk, hogy ajándékozzunk, mégis sokkal gazdagabban hagytuk el a kórházat. Egy-egy gyermek örömteli mosolya, egy jó kedélyű idős hölgy fogadtatása, aki éppen egyik holland barátunkkal próbálta megértetni, hogy nem kér csomagot, de egy kántálást szívesen fogad, vagy egy aprócska gyermek holland önkéntes lány kezét szorongató fehéredő ujjacskái voltak a felbecsülhetetlen értékű pillanatok számunkra. Nekünk is így lett szívünkben piros betűs karácsonyi ünnepünk. „Dicsőség a magasságos mennyekben az Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat!”

Bondár Zsanett, a CE Ház pszichológusa, önkéntes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!