ERDON Helyi hírek

2016.11.23. 15:48

Vasúti aluljáró és sportpálya létesült

Vasúti aluljáró épült gyalogosok és biciklisták részére az Oncsa negyedben. Erről, s egyéb létesítményekről, tervekről tájékoztatott szerdán a helyszínen Florin Birta alpolgármester.

Vasúti aluljáró épült gyalogosok és biciklisták részére az Oncsa negyedben. Erről, s egyéb létesítményekről, tervekről tájékoztatott szerdán a helyszínen Florin Birta alpolgármester.

Amíg nem létezett az aluljáró, az emberek a vasúti síneken kényszerültek átmenni, ha a Ştefan cel Mare sugárútról a túloldali Secarei utcára akartak eljutni, vagy onnan a sugárútra, s nemegyszer balesetek történtek emiatt az évek során, tavaly egy halálos áldozat is volt, mondta el az alpolgármester. Az aluljáróval az utóbbi napokban végzett az Abed Nego cég, a beruházás, melyet a polgármesteri hivatal finanszírozott, 1 millió 250 ezer lej volt. A létesítmény hossza 55 méter, szélessége három méter. Jövő év márciusára kellett volna elkészülnie, de a a cég négy hónappal hamarabb végzett a munkával. Hamarosan tárgyalásokat folytatnak majd a Helyi Közszállítási Vállalattal abból a célból, hogy létesüljön az aluljáróhoz közel egy buszmegálló is.

Bekamerázzák

Rögtön az üzembe helyezést követő első napokban kellemetlen meglepetéseik voltak, ugyanis egyesek megkísérelték ellopni a világítást biztosító neoncsöveket, pár napja pedig valakik a falra firkáltak, mondta az alpolgármester. Ennek következtében egyelőre fémhálót helyeztek a világítótestekre, s hamarosan be is kamerázzák majd az aluljárót, hangzott el.

Egy másik létesítményt is terveznek a környéken: kibérelték a CFR-től az aluljáró melletti területet, mely egykor focipálya volt, s jövőre játszóteret és parkot létesítenének ott a környék lakóinak. Hamarosan egy újabb területet is átvesznek majd a CFR-től, a Milcovului utcán, ott szintén zöldövezetet és játszóteret létesítenének. A területen egyelőre engedély nélkül épített garázsok vannak, de már felszólította a vasúti társaság a tulajdonosokat, hogy bontsák le azokat mihamarabb.

Sportpályák

A Vízügyi Hivatal közvetlen közelében, a Ion Bogdan utca melletti egykori elhanyagolt területen pedig három nyílt téri sportpálya létesült, ezeket mostantól ingyen bocsátják a lakosok rendelkezésére. Egy kosárlabda, egy labdarúgó- és egy lábtenisz pályáról van szó, ezek szintén a napokban készültek el. Az aszfaltozást a Városi Utak Rt. készítette, a kerítéseket az Abed Nego, a beruházás 700 ezer lej volt. A pályák közelében negyvenöt helyes parkolót is szándékoznak készíteni hamarosan, valamint egy zöldövezetet is terveznek. Remélik, mondta Florin Birta, hogy megkapják az ígért területet a mezőgazdasági minisztériumtól. Tervük az, hogy bárhol is lakik valaki a városban, legalább ötszáz méterre a lakhelyétől legyen egy zöldövezet vagy egy sportpálya – jelentette ki Birta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!