ERDON Helyi hírek

2016.11.06. 18:02

Városok harcoltak egymással

Pénteken a X.A, B, C és D osztályok fergeteges gólyabált szerveztek a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermében. Jó játéknak, mókának bizonyult a Városok harca.

Pénteken a X.A, B, C és D osztályok fergeteges gólyabált szerveztek a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermében. Jó játéknak, mókának bizonyult a Városok harca.

Remek és fergeteges hangulatú bulinak, jó mókának és „hétpróbának” bizonyult a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum idei gólyabálja, melynek titka bizonyára abban rejlett – ahogy azt Zalder Éva igazgatónő az értékelésében frappánsan megfogalmazta –, hogy a résztvevők egy nagy játéknak fogták fel az egészet, a gólyák pedig önmagukat adták, nem akartak kisebbeknek vagy nagyobbaknak látszani, mint ahány évesek valójában. A rendezvény témája, illetve címe a Városok harca volt, melynek megfelelően a képviselt metropoliszok egyik jellemző épülete volt kivágva megjelenítve a szépen feldíszített színpadon – a díszletért köszönet jár Márton Katalin tanárnőnek –, és a nyolc gólyapár is egy-egy olyan valós vagy fiktív személyiség bőrébe bújt, akik egy adott történelmi korszakban az illető világvárosokban éltek, tevékenykedtek: Los Angeles (Hollywood), Moszkva, London, Kairó, Róma, Párizs, Buenos Aires és New York. Úgy is fogalmazhatnánk: bár a műsorvezetők (Diósi Mária, Petrán Tímea, Matyi Máté és Jakab Elek-Yustin) fekete-fehérbe öltöztek, minden arról szólt, hogy a világ sokszínű, tarka, gazdag és szép, érdemes felfedezni.

Természetesen az első próba a bemutatkozás volt – ki bátortalanabbul, ki pedig magabiztosan tett eleget ezen elvárásnak –, majd az előre elkészített, az adott helységre jellemző ételspecialitások ismertetése következett. A zsűri – Zalder Éva igazgatónő, Harácsek Klementina aligazgatónő, Szabó Ervin spirituális, Benedek Ramóna és Kovács Márta tanárnők, valamint a tavalyi győztes pár Pál Izabella és Dávid Róbert – pontozta egyebek mellett a tálalást és a finomságok ízét.

Sok vidámság

Az osztályindulók felcsendülése és az osztálylogók bemutatása után nyelvvizsgára került sor (meg kellett mondani: milyen nyelven van a kiosztott szöveg, és lefordítani ezt, akár ferdítve is, kreatívan és szellemesen). A táncpróba szintén sok vidámságot hozott magával, a testmozgást pedig agytorna követte. Majd kiderült: pufulecből és fogpiszkálóból is lehet Eiffel-tornyot vagy Colosseumot építeni. A gólyalányoknak nehéz volt, a közönségnek meg szórakoztató, amikor az ifjú hölgyek bekötött szemmel fel kellett ismerjék párjukat úgy, hogy csak a lábszáraikat érinthették meg.

Az eredményhirdetés előtt megtörtént az elmaradhatatlan gólyaeskütétel – természetesen ez is formabontó volt –, illetve felléptek még a Dulău Dianna tanárnő által felkészített táncosok, valamint a könyvajándékokkal kedveskedő Zilahi Bertalan a Premontrei Öregdiákok nevében üdvözölte a megjelenteket. A várva várt eredményhirdetéskor kiderült: a győztes gólyabál a Kairóból érkezett IX. B-s Simon Tímea és Konrád Botond lett.

A szervező tanárok, osztályfőnökök Albert Andrea, Konrád Katalin, Rázmán Enikő és Fürtös Erika voltak, a rendezvényt pedig a magáncégek mellett támogatta a Caritas Catolica, Czvikker Katalin, a Szigligeti Színház főigazgatója és a tizedikes osztályok szülőbizottságai.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!