ERDON Helyi hírek

2016.11.25. 14:58

Több figyelmet az agráriumnak

Pénteken a váradi székházban folytatódott az RMDSZ parlamenti listáin indulók bemutatkozása. Cseke Attila elnök mellett Adonyi Gyula Richárd képviselőjelölt, agrárvállalkozó foglalt helyet.

Pénteken a váradi székházban folytatódott az RMDSZ parlamenti listáin indulók bemutatkozása. Cseke Attila elnök mellett Adonyi Gyula Richárd képviselőjelölt, agrárvállalkozó foglalt helyet.

Cseke Attila, a Bihar megyei szervezet elnöke arra hívta fel a figyelmet: az önkormányzati választások után az idén az RMDSZ a parlamenti választások előtt is összefogott a magyar történelmi egyházakkal, a civilekkel, a különböző szakterületek képviselőivel és a Magyar Polgári Párttal, így került a képviselő-jelölt listára Adonyi Gyula Richárd, akit az MPP javasolt. Az idén karácsonykor fogja betölteni a 25. életévet, fiatal kora ellenére azonban már van tapasztalata, hiszen agrárvállalkozóként tevékenykedik, tehát egy olyan fontos területen, mint a földművelésügy, tudja, hogy mit lehet tenni.

Fiatal vállalkozó

Adonyi Gyula Richárd azt mondta önmagáról: 1991. december 24-én született Margittán, de Székelyhídon lakik a szüleivel és a testvérével, a helyi Petőfi Sándor Elméleti Líceumban érettségizett, jelenleg a Partiumi Keresztény Egyetem menedzsment szakos hallgatója. Tavaly tavasszal édesapja segítségével egy vállalkozást alapított, majd sikerrel pályázott az Európai Unió Szektoriális Operatív Programjának a fiatal agrárvállalkozókat segítő kiírására. 50 ezer euró értékű támogatást nyert el, melyhez két részben jut hozzá, az első részletet már megkapta, a 30 ezer euróból főleg mezőgazdasági gépeket vásárolt.

Hangsúlyozta: fontos az összefogás, és a mozgósítás, hogy a magyarság képviselve legyen a parlamentben, mert sok még a tennivaló. Azon a területen például, melyhez ő legjobban ért- a mezőgazdaság- szintén óriási a bürokrácia, holott meg kellene könnyíteni a támogatásokhoz való hozzáférést, hiszen a mezőgazdaságban minden nap számít- magyarázta.

Meglátásában ugyanakkor szükség lenne egy versenyképes munkaerőpiac megteremtésére, amely megfelelő bérezéssel és a fiatalok bevonásával történne; odafigyelni a magyar oktatás és a tanintézmények korszerűsítésére, hiszen onnan nevelkedik ki a jövő, valamint különös figyelmet fordítani az ifjú vállalkozók felkarolására, ötleteik megvalósítására.

Ajánlások

„Richárd egy nagyon bátor és küzdő személyiség, aki nem riad vissza a munkától, és nem szeret tétlenkedni. Egy szabályt szerető fiatalember, aki előtt ott áll az élet és én hiszem, hogy esélyt kell adjunk neki, hogy bizonyítani tudjon.” (Biró Zsolt, az MPP országos elnöke)

„Adonyi Richárd egyik legkedveltebb ifjú párttársa. Egyetemi tanulmányai mellett szorgalmasan dolgozik a saját agrárvállalkozásában. Remek elképzelései vannak szülőföldjét illetően, és ami a legfontosabb, a közös érdeket képviseli” (Helmeczi Tibor, az MPP Bihar megyei elnöke)

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!