ERDON Helyi hírek

2016.11.07. 16:54

Sikeresen vizsgáztak

Legnagyobbrészt megvannak az igazgatói versenyvizsgák eredményei, kedden ér véget az önéletrajzok kiértékelése és a szóbeli megmérettetés, tudtuk meg Kéry Hajnal Bihar megyei főtanfelügyelő helyettestől.

Legnagyobbrészt megvannak az igazgatói versenyvizsgák eredményei, kedden ér véget az önéletrajzok kiértékelése és a szóbeli megmérettetés, tudtuk meg Kéry Hajnal Bihar megyei főtanfelügyelő helyettestől.

A Bihar megyei magyar tanintézetek esetében is javarészt eldőltek az eredmények. A főtanfelügyelő helyettes elmondta, hogy a vizsgán jó eredmények születtek, hiszen a 45 magyar igazgató, aligazgató közül az írásbeli próbán mindössze négyen buktak meg, az az átmeneteli arány meghaladta a kilencven százalékot, azaz jobb volt, mint a megyei eredmény. A vizsga második szakasza nyomán további négy magyar igazgató, aligazgató nem érte el a szükséges pontszámot.

A szóbeli próba és az önéletrajz kiértékelése október 17-én kezdődött el és kedden ér véget. A maximális pontszám 150 volt, de eddig senki nem ért el ennyit, a minimális pedig próbánként 35 pont, azaz 105.

A tanfelügyelőség honlapján közzétett adatok alapján Farkas Tünde, az Orsolya óvoda igazgatója sikeresen vizsgázott és 132,3 pontot ért el. Hasonlóképp, Zsiros Anikó, a Lorántffy Zsuzsanna Református gimnázium igazgatója 130,5 ponttal, Fazekas Tibor-Attila aligazgató pedig 130,45 ponttal vette a vizsgát. Zalder Éva Mária, a Szent László Római Katolikus Gimnázium vezetője 134,875 ponttal vizsgázott le, Harácsek Klementina aligazgató pedig 137,125 pontot ért el, ő is sikeresen vizsgázott. Vad Márta, az Ady Endre líceum igazgatója 142,925 ponttal vizsgázott le, Ciubotariu Éva aligazgató pedig 137,35 pontot összesített. Hochhauser Enikő, a Mihai Eminescu Főgimnázium aligazgatója 123,6 ponttal átment ugyan a vizsgán, azonban egy másik jelentkező, Cadar Ioan 124,725 pontot ért el. A Szacsvay Iskola igazgatója, aligazgatója által elért eredményeket érdeklődésünkkor még nem tették közzé.

Az eredményeket november 21 és 23 között lehet megóvni, ezek elbírálása november 24 és december 9 között zajlik, a végső eredményeket pedig december 16-án hagyja jóvá a megyei tanfelügyelőség és küldi tovább az oktatási minisztériumhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!