ERDON Helyi hírek

2016.11.24. 16:37

Mindenféle termékek vására Nagyváradon

Öltözékektől kezdve italokon át a lakberendezési cikkekig sok minden tekinthető/vásárolható meg a nagyváradi Trade Centerben megszervezett Top Expo kiállításon. A belépés ezúttal ingyenes.

Öltözékektől kezdve italokon át a lakberendezési cikkekig sok minden tekinthető/vásárolható meg a nagyváradi Trade Centerben megszervezett Top Expo kiállításon. A belépés ezúttal ingyenes.

A déli órákban a kiállítók még rendezték a standjaikat, de egy óra múlva már elkezdett benépesülni a Trade Center földszintje, érkeztek az első érdeklődők. A hetedik alkalommal megszervezett Top Expo kiállítás ezúttal a nagyváradiak számára ismerős Cavi Expo vásárral egybekötött kiállítást is magába foglalta, mely így első alkalommal zajlott az irodaház földszintjén, s nem a sportpalotában, mint eddig.

Öltözékek, cipők

Mint láttuk, nagy választék volt különböző téli öltözékekből, lábbelikből, s a hazai cégek mellett több magyarországi cég termékeit is meg lehet tekinteni. Láttunk indiai és olasz konfekcióipari termékeket – rövid, szintetikus bundából készült mellényeket 120 lejért, hosszabb változatukat 160 lejért, természetes anyagból készült, népies ingeket 120 lejért.

A téli orkándzsekik ára 120-150 lej körüli volt, láttunk műbőr táskákat 60 lejért és kézzel készült bőrtáskákat, melyek ára 150 lej körüli volt. Sapkákat 20-30 lejért, bőröveket 35, bőrkesztyűket 40-45 lejért árultak.

Egy aradi cég standjánál bőrkabátokat lehetett kapni, egy rövid bőrkabát ára 400 lej volt, de a rókabundából készült kabátokért már 1500 lejt kértek. Bundából készült sapkákat 200 lejtől árultak, a rókabundából készültek ára pedig 350 lej volt. Egy másik standnál csincsilla- és nercprémeket kínáltak, a bundák ára kétezer-kétezer ötszáz lej körüli volt. Téli cipőket is láttunk – például a Szászrégenről hozott bőr és bunda lábbelik ára 80 és 290 közötti volt, a legdrágábbak a természetes bundából készült csizmák voltak.

Különlegességek

Egy balatonfüredi cég természetes párlatokat és borokat hozott a vásárra – a különböző gyümölcsökből készült kisüstiből például egy fél liternek az ára 30 és 45 lej közötti volt. Egyúttal különleges borokat is árultak, tizenkét fajtát, mindannyi saját termésű szőlőből készült, tudtuk meg. Az egyik legnépszerűbb az úgynevezett jégbor, mely a szőlőtőn hagyott fagyott szőlőből készül. A termés egy része elvész, ami viszont megmarad, az a színe-java, az ebből készült bor pedig különösen aromássá válik. Ebből egy fél litert 45 lejért lehetett kapni.

Az egyik standnál pedig egy korszerű lakásfűtési technikával ismerkedhettünk meg. A nagyváradi cég infravörös fal- és padlófűtést vezet be az ingatlanokba. Mint megtudtuk, ez egy takarékos és egyben egészséges megoldás, az infravörös sugarak ugyanis nem a levegőt, hanem egyenesen a testünket fűtik, így kellemes komfortérzést biztosítanak kevés árammal is. Egy kétszobás lakás felszerelése körülbelül 1500 euró, mondta a cég vezetője. Pénteken és szombaton 10 és 19, vasárnap pedig 10 és 18 óra között tart nyitva a vásár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!