ERDON Helyi hírek

2016.10.06. 13:47

Várták, hogy legyen folyóvizük

Viharos szél és szitáló őszi eső közepette készültek nyitni csütörtök délben a Nagyváradi Ősz keretében megszervezett utcai ételfesztivál résztvevői, a Szent László téren.

Viharos szél és szitáló őszi eső közepette készültek nyitni csütörtök délben a Nagyváradi Ősz keretében megszervezett utcai ételfesztivál résztvevői, a Szent László téren.

A nyitást ugyan déli tizenkét órára hirdették meg, de ebben az időpontban egyetlen kioszk működött, ahol kávét lehetett kapni – az is csak azért, mert „önellátó” volt, a többi házikóban, vendéglővé változtatott iskolabuszban és egyéb létesítményben ugyanis arra vártak, hogy legyen folyóvizük. Az a házikó sem volt kivétel, ahol Séf Foa húskészítményeit készültek árulni. Mint megtudtuk, itt saját készítésű kenyérből, húskülönlegességekből, salátából és különféle szószokból összeállított szendvicseket fognak majd készíteni, egy 220-240 grammos szendvics 22-24 lejbe kerül, valamint wokban készült zöldség- és húskombinációkat, ezek ára 17 és 23 közötti.

Más helyeken is ki voltak függesztve az árak – például a kínai jellegű, tésztából, csirkehúsból álló eledelekből egy 500 grammos adag ára18 lej; egy adag paradicsomlevesért kilenc lejt kell fizetni, a tortillába csavart csokoládékrémes banánból pedig egy adagért 15 lejt kérnek. Olasz jellegű szendvicseket 17 lejért, mexikói jellegű eledeleket pedig (tacos, burritos, quesadilla, nachos) pedig 21 és 23 lej közötti áron, német jellegű, 200 grammos túrós-burgonyás-hagymás szendvicseket 12 lejért készültek árulni. De lángossütő bódé is volt – itt az árak 3,5 lejnél kezdődtek, s mint láttuk, a félliteres üdítők ára 5 lej, a 0,4 literes söröké pedig 5 lejnél kezdődik.

A Szent László teret amúgy délben csak a szervezők népesítették be, a rendkívül rossz idő távol tartotta az érdeklődőket. A meghirdetett program szerint a négynaposra tervezett utcai ételfesztiválon a továbbiakban fellépések is lesznek majd – többek között a Holograf, Byron, Carla’s Dreams és JazzyBit együttesek előadását nézheti majd meg a közönség.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!