ERDON Helyi hírek

2016.10.03. 17:47

Több mint 500-an olvasták a Bibliát

Vasárnap, 2016. október 2-án, 18 órakor a székesegyházban bemutatott szentmisével zárult a Nagyváradi Egyházmegyében először megszervezett egy hetes Bibliamaraton.

Vasárnap, 2016. október 2-án, 18 órakor a székesegyházban bemutatott szentmisével zárult a Nagyváradi Egyházmegyében először megszervezett egy hetes Bibliamaraton.

Az esemény a Partiumi Háló Egyesület, az Erdélyi Mária Rádió és a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség közös szervezésében zajlott 168 órán át, megszakítás nélkül.

A szervezők célja az volt, hogy felhívják a figyelmet Isten igéjének a jelentőségére, szépségére, aktualitására és életünkben betöltött szerepére. Nagyvárad több templomában – Szent László, Nagyvárad-olaszi, Székesegyház, éjszaka pedig a Mária Rádió kápolna – hét nap és hét éjszaka, megszakítás nélkül, a több mint ötszáz jelentkező végigolvasta a Szentírást. Egyházi és közéleti személyek, magánszemélyek és diákok kapcsolódtak be, a program mindenki számára nyitott volt.

A kommunikációs technika segítségével, vidéki plébániai közösségek is bekapcsolódtak az olvasásba. A szervezők egy telefonos vonalat is rendelkezésükre bocsátottak az érdeklődőknek, illetve külön erre a célra szerkesztett weboldalon élőben volt hallgatható a szentírás olvasása. A nyitó szentmisét, illetve az éjszakai felolvasást az Erdélyi Mária Rádió közvetítette élőben.

Kovács F. Zsolt püspökségi irodaigazgató mutatta be a hálaadó szentmisét, amelynek végén Konrád Katalin, a Partiumi Háló Egyesület elnöknője, főszervezői minőségben beszámolt az egy hét bibliaolvasás élményeiről, illetve köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a rendezvény megvalósuljon: olvasás, támogatás, technikai segítség, ima, vagy egyéb.

Az idei Bibliamaraton több ezer embert hozott mélyebb kapcsolatba a Szentírással, és az élménybeszámolók alapján megállapításként el lehet mondani, hogy mindenki, aki részt vett, valamivel gazdagodott, lelkileg valami megérintette. A szervezők tervezik a rendezvény jövőbeli megismétlését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!