ERDON Helyi hírek

2016.10.12. 16:22

Környezetkímélő megoldások

A váradi önkormányzat közleményben tudatta, hogy szeptember 27-én a Duna Nemzetek feletti Program monitoring bizottsága elfogadta a Citywalk-projekt finanszírozását, melyben 13 partner vesz részt 9 országból, vagyis Szlovéniából, Magyarországról, Bulgáriából, Horvátországból, Szlovákiából, Romániából, Csehországból, Ausztriából és Szerbiából.

A váradi önkormányzat közleményben tudatta, hogy szeptember 27-én a Duna Nemzetek feletti Program monitoring bizottsága elfogadta a Citywalk-projekt finanszírozását, melyben 13 partner vesz részt 9 országból, vagyis Szlovéniából, Magyarországról, Bulgáriából, Horvátországból, Szlovákiából, Romániából, Csehországból, Ausztriából és Szerbiából.Vezető partner a Bistra Ptuj- i (Szlovénia) tudományos kutatóközpont, hazánkból pedig egyedül a váradi önkormányzat része a projektnek, a Nagyváradot és a Régiót Promováló Egyesülettel együttműködve. A cél a széndioxid-kibocsátás és a zajszennyeződés csökkentése, az életszínvonal növelése érdekében, valamint a gyaloglás és a kerékpározás népszerűsítése környezetkímélő és egészségmegőrző szándékkal. A teljes költségvetés értéke 2,3 millió euró, melyből Váradnak 172.500 euró jut (85 százalék vissza nem térítendő támogatás, 13 százalék állami finanszírozás, 2 százalék önrész). Ebből az összegből többek közt műszaki-gazdasági dokumentációt dolgoznak ki a gyalogos övezet bővítésére a városközpontban, információs pannókat tesznek ki stb. A megvalósítás decemberben kezdődik és 30 hónapig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!