ERDON Helyi hírek

2016.10.09. 17:47

Iskolaigazgatói versenyvizsgák

Nagyváradon a magyar tannyelvű iskolákban (Ady líceum, Szent László líceum, Lorántffy gimnázium, Szacsvay iskola) a jelenleg igazgatói tisztségekben levőkön kívül mások nem jelentkeztek.

Nagyváradon a magyar tannyelvű iskolákban (Ady líceum, Szent László líceum, Lorántffy gimnázium, Szacsvay iskola) a jelenleg igazgatói tisztségekben levőkön kívül mások nem jelentkeztek.

Október 2-án, éjfélkor volt a határideje annak, ameddig jelentkezni lehetett az iskolaigazgatói, illetve aligazgatói tisztségekre meghirdetett versenyvizsgákra, az elektronikus úton érkezett pályázatokat pedig október 7-ig dolgozták fel. Kéry Hajnal Bihar megyei főtanfelügyelő-helyettes pénteken arról tájékoztatta szerkesztőségünket: Nagyváradon a színmagyar tannyelvű iskolákban (Ady Endre Középiskola – Vad Márta, Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum – Zalder Éva, Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium – Zsíros Anikó, Szacsvay Imre Általános Iskola – Pásztor Gabriella) a jelenleg igazgatói tisztségekben levőkön kívül mások nem jelentkeztek. Nem pályázott viszont senki az aligazgatói tisztség betöltésére a Iosif Vulcan Főgimnáziumban és a Szacsvay Imre Általános Iskolában, valamint vidéken a nagyszalontai elméleti líceum igazgatóhelyettesi tisztségének betöltésére. Ugyanakkor a magyar többségű településeken, Értarcsán, Érbogyoszlón, Szalacson és Érszőllősön nem akar senki a helyi általános iskola vezetője lenni. Emellett a diószegi általános iskola magyar nemzetiségű pályázója (igazgató) vissza lett utasítva, mivel a dokumentációja nem volt teljes.

Abban az esetben, ha nincsenek jelentkezők, december 16., vagyis a versenyvizsga lebonyolítása után a tanfelügyelőség ideiglenes jelleggel kinevez valakiket a betöltetlenül maradt pozíciókba, egészen a következő versenyvizsgáig, vagy augusztus 31-ig.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!