ERDON Helyi hírek

2016.10.27. 11:59

Folytatódik a nagytakarítási kampány Váradon

Az önkormányzat idén szeptember 26. és november 5. közt szervezi meg megszokott őszi nagytakarítási kampányát. Tilos a hulladékot közterületre, mellé, vagy bármilyen más helyre rakni.

Az önkormányzat idén szeptember 26. és november 5. közt szervezi meg megszokott őszi nagytakarítási kampányát. Tilos a hulladékot közterületre, mellé, vagy bármilyen más helyre rakni.

A 2009/429. számú helyi tanácsi határozat értelmében a lakótársulások kötelesek karbantartaniuk azokat a zöldövezeteket, füves és virágos részeket, amelyek az adás-átvételi jegyzőkönyv szerint az ingatlanjukhoz tartoznak, illetve a 2009/386. számú határozat értelmében kötelesek gondoskodniuk a beltér, valamint az úttestig eső utcafront és a közterületen levő parkolóhelyek tisztaságáról is. Ugyanakkor abban az esetben, ha a hulladékaikat az őszi nagytakarítási kampány során nem a kijelölt helyekre és időpontokban teszik ki, 200-500 lej közötti bírságra számíthatnak a magánszemélyek, illetve 1500-2000 lej köztire a cégek. Az akció folyamán azokat a háztartási tárgyakat (bútor és padlószőnyeg darabok, kerékpárok, ruhadarabok, ajtók, ablakok stb.), valamint a kerti zöld hulladékot szállítja el a RER, melyek a gyűjtés céljából kitett fémkonténerekben talál. Tilos a hulladékot közterületre ezek mellé, vagy bármi egyéb helyre kitenni. Amikor megtelnek a tárolók, a 0259/433.195-es telefonszámon kell jelezni ezt a szolgáltatónak.

Gyűjtőpontok

A várost déli és északi övezetre osztották, október 31. és november 5. között a Decebal-híd, a Decebal sugárút, a Corneliu Coposu utca, a Transilvaniei utca, a Borsi út, az Ovidiu Densuşianu utca, valamint a Körös jobb partjának az Ovidiu Densuşianu-híd és a Decebal-híd közé eső része által határolt övezet kerül sorra.

RER-gyűjtőpontok lesznek a következő helyeken, útkereszteződéseknél: Iza utca (a Pelican-kórház mögött), Ion Suciu/Spartacus, Aluminei (a tűzoltóság mellett), Iza/Spartacus, Aluminei (a cikk-cakk tömbházak mögött), Szováta (Salvamont), Borsi út (az Alfa mellett), Tuşnadului/Aluminei, Szováta (a Metalica parkolója), C. Negruzzi (a templom előtt), C. Coposu (a városi kórház parkolója), Ap. Andrei/Dacia-Brâncuşi szigete, Fagului/Tr. Grozăvescu, Ap. Andrei/Târnavelor, Borsi út/Uzinelor, Iza/Transilvaniei, Szováta (a Profi háta mögött), Tr. Grozăvescu (az út végén), Ioan Suciu (a Carrefour parkolója), C. Negruzzi/Doina, C. Coposu/Lacul Roșu, Iza (a hőközpont mellett), Szováta (az ortodox líceum mellett), Carpaţi/Aluminei, Szováta/Aluminei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!