ERDON Helyi hírek

2016.10.08. 10:57

Folytatódik a nagytakarítási kampány Váradon

A nagyváradi önkormányzat idén szeptember 26. és november 5. közt szervezi meg megszokott őszi nagytakarítási kampányát.

A nagyváradi önkormányzat idén szeptember 26. és november 5. közt szervezi meg megszokott őszi nagytakarítási kampányát.

A 2009/429. számú helyi tanácsi határozat értelmében a lakótársulások kötelesek karbantartaniuk azokat a zöldövezeteket, füves és virágos részeket, amelyek az adás-átvételi jegyzőkönyv szerint az ingatlanjukhoz tartoznak, illetve a 2009/386. számú határozat értelmében kötelesek gondoskodniuk a beltér, valamint az úttestig eső utcafront és a közterületen levő parkolóhelyek tisztaságáról is. Ugyanakkor abban az esetben, ha a hulladékaikat az őszi nagytakarítási kampány során nem a kijelölt helyekre és időpontokban teszik ki, 200-500 lej közötti bírságra számíthatnak a magánszemélyek, illetve 1500-2000 lej köztire a cégek. Az akció folyamán azokat a háztartási tárgyakat (bútor és padlószőnyeg darabok, kerékpárok, ruhadarabok, ajtók, ablakok stb.), valamint a kerti zöld hulladékot szállítja el a RER, melyek a gyűjtés céljából kitett fémkonténerekben talál. Tilos a hulladékot közterületre ezek mellé, vagy bármi egyéb helyre kitenni. Amikor megtelnek a tárolók, a 0259/433.195-es telefonszámon kell jelezni ezt a szolgáltatónak.

A várost déli és északi övezetre osztották, október 10-15. között az Ifjúsági negyed, a Kolozsvári út, a Dragoş Vodă negyed, az Averescu marsall útja, az új városközpont, a Costaforu utca, a December 22. park, a Ronald Reagan utca, a Thurzó Sándor utca, a Grigorescu negyed és az Ogorului utca által határolt övezet kerül sorra.

Begyűjtési helyek

A begyűjtési helyek a következő: Erkel Ferenc utca/Th. Aman, Bistriţei/Muzicii, Bistriţei/Petre Tutea, Ţăranilor tér (a park mellett), N. Paganini/Bistriţei, Beiuşului/Jean Juarez, Sextil Puşcariu/Beiuşului, A. Andriţoiu/Liliacului, Grădinarilor (parkocska), Borsecului (konténeres rész), Eftimie Murgu/Miron Costin, Griviţei/D. Gherea, Templom tér, Seleuşului/Războieni, Barierei/Cerbului, Gutenberg/Măcieşului, Timişoarei/Kolozsvári út, Morii/Bumbacului, Peneş Curcanul (Ghibu-park), Leonardo da Vinci/Liszt Ferenc, Liszt Ferenc (óvoda), Ciheiului/Liszt Ferenc (iglók), Averescu marsall (tömbházak), Szálka sétány, Narciselor/N. Şova, Nojoridului/Halasi Gyula, Gh. Tulbure/Eugen Potoran, Vasile Hossu/Halasi Gyula, Apateului/Rómer Floris, Navigatorilor/Fântânelor, Gh. Bacaloglu/Bethlen Gábor, Victor Papillian/Gh. Bacaloglu, Ialomiţei (szőllősi park), Nojoridului/Apateului.

Ezen a héten

Október 3–8. között a második szektor került sorra, a Decebal sugárút, Splaiul Crişanei, Ovidiu Densuşianu, Szentandrási út és Aradi út által határolt városrész. A RER-gyűjtőpontok a következő helyeken lesznek: Brâncoveanu/W. Shakespeare, Splaiul Crişanei/Oneştilor, Poieniţei/Comarnicului, Chimiei/Lebedei, Xenopol/Şt. Octavian, Xenopol/D. Pompei, H. Coandă/Richard Wagner, N. Firu/Coriolan Pop, H. Ibsen/Buzăului, H. Ibsen/Salciei, H. Ibsen/Clopoţeilor, N. Bolcaş/Ghioceilor, N. Bolcaş/Aurel Vlaicu, Darabont tér, Bajor Andor, Coriolan Hora, Frenţiu tér, Devei tér, Aviatorilor/Ghioceilor, A. Sahia/Mangaliei, Barcăului/Greierului, Meziadului/Gr. Irofte, Tabéri Géza/Arţarilor, Lipovei/Barcăului, Alexandru Cazaban (Don Orione Líceum), Meşteşugarilor/Haţegului, Salcâmului/Meşteşugarilor, Lipovei/9 Mai, Călinului sétány, Oneştilor/Piteştilor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!