ERDON Helyi hírek

2016.10.05. 11:52

Cannabis a paradicsom között Tenkén - VIDEÓVAL

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) nyomozói kedden közel 5 kilogrammnyi szárított cannabis-levelet és paradicsom közé rejtett 150 tő növényt foglaltak le egy tenkei családnál.

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) nyomozói kedden közel 5 kilogrammnyi szárított cannabis-levelet és paradicsom közé rejtett 150 tő növényt foglaltak le egy tenkei családnál.

A sajtóhoz eljuttatott információk szerint az akciót egy fedett ügynök által megszervezett adás-vétel előzte meg. A beépített nyomozó kedden délben a nagyvárad Shopping City parkolójában 100 gramm cannabist vett át a tenkei ültetvény két tulajdonosa közül az egyiktől. A tranzakcióra a rendőrök vigyázó tekintete mellett került sor, majd amikor az eladó átvette a 3000 lejt, le is csaptak rá. Ezek után, házkutatási parancs birtokában tettek látogatást a DIICOT nyomozói a tenkei birtokon, melyet árendában művel a tettes családja és ahol 4800 gramm szárított, felhasználásra kész cannabist találtak. Ugyanott ráakadtak cannabis olajra is, illetve egy szárítóban további 260 gramm előkészítés alatt lévő cannabis-levélre.

[embed]]

Az internetről ihletődve

A nyomozás során kiderült: a testvérpár az internetről ihletődve döntötte el, hogy a családi gazdaság fóliaházában cannabis termelésébe kezd. Tavaly 911 gramm árun adtak túl három olyan terjesztő közvetítésével, akik már a DIICOT "vendégszeretetét" élvezik éppen drogterjesztés miatt, de maguk is kiszolgálták közvetlenül a vevőket. A házkutatás során a nyomozók a fóliaházban 153 tő 0,5 és 1 méter magasságú, illetve 10 darab 2 és 3 méter közötti magasságú növényt is találtak, ezek begyűjtésük után 151 kilogramm "zöld alapanyagot" adtak ki. A tenkei testvérpárt kedden őrizetbe vették, szerdán pedig megkezdődött az előzetes letartóztatás ügymenete.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!