ERDON Helyi hírek

2016.09.18. 17:18

Új elnöke lesz a váradi NDF-nek

Újraválasztották a Német Demokrata Fórum (NDF) nagyváradi szervezetének elnökségi tagjait a szeptember 15-én tartott közgyűlésen. Az új elnök személyét később hirdetik ki.

Újraválasztották a Német Demokrata Fórum (NDF) nagyváradi szervezetének elnökségi tagjait a szeptember 15-én tartott közgyűlésen. Az új elnök személyét később hirdetik ki.

Szeptember 15-én, csütörtökön délután tisztújító közgyűlést tartottak a váradi Német Demokrata Fórumnál (NDF). Elsőként az elnökségi tagoknak az elmúlt két évre vonatkozó beszámolója hangzott el, majd a választásra is sor került. A jelenlevők egyöntetűen újraszavazták az elnökségi tagokat, akik viszont majd egy későbbi időpontban választanak új váradi elnököt, miután Helene Vodă a továbbiakban már nem vállalja ezt a tisztséget. Döntését azzal indokolta, hogy fiatalítani kell a fórum vezetőségét. Ennek ellenére a jelenlevők megszavazták, hogy a fórum tiszteletbeli elnöke legyen a továbbiakban.

Beszámolók

Az elnökségi tagok megválasztását megelőzően Helene Vodă ismertette az elmúlt két év beszámolóját. Mint elmondta, a váradi NDF-nek 2015-ben 331 tagja volt, idén pedig 323. A továbbiakban kitért a megszervezett programokra és műsorokra (ifjúsági találkozó, kirándulások, fellépések, farsangi- és szüreti mulatságok, karácsonyi műsorok), a kapott és kiosztott segélyekre, a német nyelvtanfolyamokra, a német nyelvű oktatásra. Mint elmondta, 2015-ben a német nyelvű óvodába 182 gyermek járt, a Friedrich Schiller líceumba pedig 381 diák előkészítő osztálytól tizenkettedikig. Idén az óvodába 178 gyermek jár, az iskolába pedig ötszázan (ebből százan a román részlegen).

Heilmann Norbert, az NDF Bihar megyei elnöke ismertette, hogy a decemberi parlamenti választásokon a Romániai Német Demokrata Fórumot egy képviselőjelölt fogja képviselni, Ovidiu Ganţ. Végül elhangzott az is, hogy a következő esemény a szüreti bál lesz, amit szeptember 24-én tartanak meg.

P. Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!