ERDON Helyi hírek

2016.09.06. 08:41

Piac lesz a várban

A Bihar Megyei Betakarítás Ünnepét szervezik meg szeptember 9 és 11 között, a Nagyváradi Várban. Helyi mezőgazdák által termesztett zöldségeket, gyümölcsöket lehet majd vásárolni, a rendezvényre népi mestereket is meghívtak, s lesznek kézműves műhelyek is, gyerekeknek.

A Bihar Megyei Betakarítás Ünnepét szervezik meg szeptember 9 és 11 között, a Nagyváradi Várban. Helyi mezőgazdák által termesztett zöldségeket, gyümölcsöket lehet majd vásárolni, a rendezvényre népi mestereket is meghívtak, s lesznek kézműves műhelyek is, gyerekeknek. Különböző találkozókat is szerveznek a résztvevő mezőgazdáknak – többek között váradi bevásárlóközpontok képviselőivel, tájékoztatásképp arról, hogy miként kerülhetnek termékeik a bevásárlóközpontok polcaira, illetve az uniós támogatások megpályázásával kapcsolatban. Nem hiányoznak majd a népi előadások sem.

Minden résztvevő településnek saját standja lesz, ahol a mezőgazdasági termékek mellett a nevezetességeiket, szolgáltatásaikat népszerűsíthetik, s akár tradicionális eledelekkel is készülhetnek.

A program mindhárom napon – pénteken, szombaton és vasárnap - tíz órakor kezdődik, s szombaton és vasárnap 13 órától estig népi előadások lesznek. Vasárnap estefelé díjakat osztanak ki a legnépszerűbb standok képviselőinek.

A rendezvény megszervezéséhez többek között a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal is hozzájárult, a Nagyváradi és Környéki Turizmust Népszerűsítő Egyesületen keresztül. A fő szervező a nemrég megalakult, mezőgazdasági termékeket kutató és népszerűsítő Crişana Egyesület, melynek egyik célkitűzése az, hogy a helyi termelőket segítse.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!