ERDON Helyi hírek

2016.09.14. 13:50

Megnyitották a Várhotelt

A félixfürdői Hotel Aqua President hotelt és akvaparkot működtető President Group csoport működteti majd a váradi várban megnyitott Várhotelt is, melyben összesen tizenhét szoba van.

A félixfürdői Hotel Aqua President hotelt és akvaparkot működtető President Group csoport működteti majd a váradi várban megnyitott Várhotelt is, melyben összesen tizenhét szoba van.

A várban kialakított hotel hivatalos megnyitóját szerda délelőtt tartották meg a sajtó, az üzemeltető cég, valamint a nagyváradi önkormányzat képviselőinek a jelenlétében. Az újságírókat Adrian Martin, a hotel menedzsere vezette körbe a hotelben, mely a nagyváradi vár D. és E. épületének földszintjén és első emeletén kapott helyet, amelyekben egykor a helyhatósági főparancsnokság, illetve a kaszárnya működött. A hotelben összesen tizenhét szoba van, ezek közül kettő apartman. A létesítményben nincs két egyforma szoba, hiszen nem volt szabad átalakítani a helyiségeket, így minden szobában megtartották a boltíves plafont, illetve mindegyik szobához egy nagy előszoba is társul. Adrian Martin hangsúlyozta, hogy a felújítás során klasszikus anyagokat, fát, téglát, üveget és vasat használtak annak érdekében, hogy a hotel hangulata illeszkedjen magának a várnak és környékének a hangulatához. Mindazonáltal a szobák a mai korban elvárt igényeknek is megfelelnek, hiszen mindegyikben van fürdőszoba, illetve a tévé sem maradhatott el. A hotelben reggelit adnak, illetve naponta déltől este tíz óráig kávézó üzemel. A recepció huszonnégy órán át működik. Egy szobát harminc euróért lehet kivenni egy éjszakára, egy dupla ágyas szoba 35 euróba kerül, míg az apartmanért 50 eurót kell fizetni egy éjszakára.

Történelmi hangulatú szálláslehetőség

A történelmi környezetbe nagyszerűen illeszkedő létesítmény 1440 hektáron terül el és összesen tizenhét szoba van, ezek közül kettő apartman, mondta el a szerdai sajtótájékoztatón Adrian Martin hotelmenedzser. A létesítményhez tartozik egy kis étterem is, ahol a reggelit szolgálják fel a vendégeknek, emellett konyha, raktár, öltözők, iroda és egy közös mellékhelyiség tartozik a hotelhez, természetesen külön férfi, külön női és külön mozgássérülteknek kialakított résszel. A Várhotelbe a belső udvarról lehet bemenni, a szlovák konzulátus mellett kapott helyet a vár D. épületében, de egy része az E. épületben van. A belső udvar felőli bejárat mellett van a recepció, amelyik huszonnégy órán át nyitva van, de a keleti várkapu felől is meg lehet közelíteni a létesítményt. Adrian Martin elmondta, hogy az emeletre lépcsőn lehet feljutni, de a mozgássérülteknek speciális szerkezet áll rendelkezésre az emeletre való feljutáshoz.

A sajtótájékoztatón Gabriela Aghiroiu, a nagyváradi vár ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy nyílt versenytárgyaláson választották ki a President Group vállalatot, hogy alakítsa ki a várban és üzemeltesse a hotelt. A vonatkozó szerződést augusztus 10-én írták alá, és öt évig lesz érvényben. Ez alatt az idő alatt nem szabad megváltoztatni a helyszín rendeltetését. A szerződés értelmében az üzemeltető három szobát ingyen a polgármesteri hivatal rendelkezésére bocsát, ahová a városba meghívott művészeket szállásolják majd el. A közeljövőben újabb helyszíneket licitáltatnak a várban, például három kávézót, két éttermet és egy vinotékát is, hangsúlyozta Aghiroiu.

Turizmusélénkítés

Jean Podila, a President Group tulajdonosa a maga során kiemelte, hogy élénkíteni szeretnék a Bihar megyei turizmust, ezért is vállalták azt, hogy működtetni fogják ezt a hotelt, ugyanakkor egy, a President Group tulajdonában lévő negyedik hotelt is építenek Félixfürdőn, és különböző tevékenységeket is fognak szervezni, éppen a bihari turizmust élékítendő. Azt üzente a sajtón, és a polgármesteri hivatal jelen levő képviselőin keresztül a városvezetésnek, hogy mihamarabb adja ki a várban lévő többi helyiséget is annak érdekében, hogy minél élettel telibb, nyüzsgőbb legyen a vár és környéke. A továbbiakban Adrian Martin jelentette be azt, hogy közvetlen buszjáratot fognak üzemeltetni, mely a Hotel President félixfürdői akvaparkjába és a most megnyílt váradi akvaparkba szállítja majd a Várhotel vendégeit. Mint mondta, a városon átutazókat ás a városi turizmus kedvelőit célozzák meg első körben, ugyanakkor a konferenciaturizmusban is érdekeltek, annál is inkább, mert a hotel felett, a második emeleten két konferenciaterem is van.

Adrian Martin végezetül elárulta, hogy a hotelnek máris van egy vendége, egy svédországi turista szállt meg a szerdai nap folyamán itt.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!