ERDON Helyi hírek

2016.09.04. 11:14

Már szeptemberre elkészülnek a felüljárók

Noha a kivitelezési határiddő idén november, de már szeptemberben megnyitják a forgalom előt a nagyváradi körgyűrű felett épülő két közúti felüljárót.

Noha a kivitelezési határiddő idén november, de már szeptemberben megnyitják a forgalom előt a nagyváradi körgyűrű felett épülő két közúti felüljárót.

Szombat délelőtt munkalátogatást tett nagyváradon Sorin Buse szállításügyi miniszter, akit elkísért útján Marcel Bolos államtitkár és Catalin Homor, az Országos Közút- és Autópályakezelő Társaság (CNADNR) igazgatója is. A miniszter kilátogatott a két épülő felüljáróhoz. Az ott látottak alapján Sorin Buse a helyszínen lévő újságíróknak elmondta: „Amit itt látok, remélem példaként szolgál majd a többi romániai munkálatok számára. Elsősorban azért, mert a felüljárük mintegy 99 százalékban elkészületk, és mert szeptember folyamán, (tehát a kivitelezési határidő lejárta előtt két hónappal - szerk. mej.) átadják azokat a forgalomnak” - fogalmazott Buse. A várost Váradcsehivel összekötő felüljáró egyébként 33 méter hosszú, felhajtókkal együtt 484 méter, a kivitelező az osztrák Porr Construct cég, mely 19,5 millió lejes költségvetésből építette meg azt.

Adrian Bodoc projektmenedzser a miniszternek elmondta, hogy a munkálat során a legnagyobb probléma az volt, hogy a munkaterületen lévő rengeteg szemetet, törmeléket elszállítsák onnan, illetve megjegyezte azt is, hogy míg a munkálat mintegy 98 százalékban elkészült, addig a kifizetés az elvégzett munkálastoknak mindössze harminc százalékát éri el. A Nojoridului utcai felüljáró is szinte teljesen elkészült, és szeptember 15-20 között meg is nyitják a forgalom előtt. Maga a felüljáró 33 méter hosszú, a felhajtükkal együtt pedigg 691 méter. A kivitelezők a Freyrom és a Procons Group cégek. Ez a felüljáró a Grigorescu lakónegyedet köti majd össze Szőllőssel. Mindkét beruházás európai uniós finanszírozázzal valósul meg.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!