ERDON Helyi hírek

2016.09.26. 15:26

Konzuli látogatás

Dél-Tirol tartomány romániai tiszteletbeli konzuljával találkozott a Bihar Megyei Tanács elnöke. <strong>Maurizio Passerotti</strong> és<strong> Pásztor Sándor</strong> a két régió közötti együttműködés szorosabbá fonásának lehetőségeiről tárgyalt.

Dél-Tirol tartomány romániai tiszteletbeli konzuljával találkozott a Bihar Megyei Tanács elnöke. Maurizio Passerotti és Pásztor Sándor a két régió közötti együttműködés szorosabbá fonásának lehetőségeiről tárgyalt.

Bihar megye és az olaszországi Velence tartomány között évek óta létezik egy kooperáció, azonban eddig ez nem haladta meg az informális látogatások és kulturális csereprogramok szintjét. „Szeretnénk tartalmat adni és kiterjeszteni az együttműködést Dél-Tirol tartományra. Ezzel új lehetőségek nyílnak meg Bihar megye számára, akár közös projektek, beruházások vagy a befektetők ösztönzésének, illetve ide vonzásának területén” – nyilatkozta Pásztor Sándor.

Első lépésként, a tiszteletbeli konzulon keresztül, Bihar megyei látogatásra invitálta Dél-Tirol tartomány vezetőségét. A novemberre tervezett látogatás során bemutatnák Bihar megye turisztikai látványosságait, a befektetési lehetőségeket – külön kiemelve a megyében létesítendő ipari parkokat. Maurizio Passerotti szerint a két régió közötti együttműködést jelentősen javítja a márciustól heti két alkalommal közlekedő milánói repülőjárat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!