ERDON Helyi hírek

2016.09.22. 16:54

Imaóra volt Nagyvárad-Csillagvároson

A Nagyvárad-Csillagvárosi református templomban Ökumenikus imaórát tartottak szeptember 21-én, amelynek témája A békesség fontossága és annak megélése volt.

A Nagyvárad-Csillagvárosi református templomban Ökumenikus imaórát tartottak szeptember 21-én, amelynek témája A békesség fontossága és annak megélése volt.

A Béke napján ökumenikus imaórát tartottak szerda délután a Nagyvárad-Csillagvárosi református templomban. Az alkalmon Dénes István Lukács, KRE generális direktor, élesdi lelkipásztor hirdette Isten igéjét (Lukács 19, 1-10). Prédikációban a lelkipásztor Zákeus példáján keresztül vezette végig mit jelent az ember életében a békenélküliség, hogyan visz békét Jézus életünkben és mennyiben változik meg az ember élete a Jézussal való találkozást követően. Mint elhangzott, a boldogtalan, békesség nélküli Zákeus mikor meghallja, hogy Jézus Jerikóban van, a keresésére indul, mindent megtesz, hogy a közelébe kerüljön. „Ezt a példát nekünk is követnünk kell, mert az Úrral való találkozás révén más irányt vesz az életünk” – hangzott el. Zákeus nem szégyellte magát, hogy fára másszon, nem érdekelte az emberek véleménye, kihasználta a lehetőséget, hogy meglássa Krisztust. Zákeus kereste Jézust, de végül ő találta meg és a vele való találkozás megváltoztatta életét. „Mi is engedjük be Jézust életünkbe és engedjük, hogy legyen béke a szívünkbe, kössünk békét magunkkal, az Úrral és másokkal is. A békesség ezen a három pilléren kell nyugodjon” – mondta el végezetül.

Béke napja

Az igehirdetés végén Vinczéné Pálfi Judit lelkipásztor, előadótanácsos köszöntötte a megjelenteket, majd Mioriţa Săteanu beszélt az ENSZ Béke napjáról, ami nemcsak a nemzetek közti békére hívja fel a figyelmet, hanem az erőszakmentes otthonokra, közösségekre és iskolákra is. Mint elmondta, fontos a közös ima, hogy a különböző felekezetű közösségek együtt tudjanak imádkozni. „A béke a legnagyobb ajándék. Mi az apáink által kiharcolt béke őrzői vagyunk, amit majd tovább kell adnunk gyermekeinknek, ezért imádkozzunk a békéért”. Az alkalom közös imával zárult.

P. Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!