ERDON Helyi hírek

2016.09.19. 17:23

Házkutatás a megyei rendőrségen

Hétfő reggel házkutatást tartottak a Bihar Megyei Rendőr-felügyelőségen, az ügyészek Liviu Popa rendőrkapitány irodáját kutatták át, majd házát is.

Hétfő reggel házkutatást tartottak a Bihar Megyei Rendőr-felügyelőségen, az ügyészek Liviu Popa rendőrkapitány irodáját kutatták át, majd házát is.

Az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) váradi ügyészei hétfőn reggel házkutatást tartottak a Bihar Megyei Rendőr-felügyelőség főfelügyelőjének, Liviu Popa rendőrkapitánynak az irodájában és lakhelyén. Egyes források szerint az ügyészek 2014–2016 között elkövetett korrupciós ügyek gyanúja miatt folytatnak nyomozást. A hétfői házkutatás már a sokadik az utóbbi hónapokban, amit a Bihar megyei rendőrségnél folytatnak le. A mostani ugyanabban az ügyben zajlódhatott le, mint amelyikben már tartottak házkutatásokat a belényesi, vasaskőfalvi és kerpenyédi rendőrségeken is. A gyanú szerint Popa tudhatott arról, ami a három rendőrőrsön történt, de nem tette meg a szükséges lépéseket.

Hétfőn a bukaresti DNA-nál tanúként hallgatták ki Vasile Blagát, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) társelnökét, aki Popa barátja. A politikus, miután távozott a DNA-tól, azt nyilatkozta, hogy egy kisebb közúti baleset miatt hallgatták ki tanúként, ami a hónap elején történt. Blaga autóját a koccanáskor a szabadságon levő Liviu Popa vezette. Blaga elmondása szerint Liviu Popa családi barátja, ezért megkérte, hogy vezesse az autóját, mert félt, ha sokáig nem indítják be, műszaki gondjai lesznek. A baleset Brassónál történt, az ügyben eljárás indult Popa ellen, mivel a balesetben egy személy könnyebben megsérült. Blaga hozzátette, a károkat Popa fogja megfizetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!