ERDON Helyi hírek

2016.09.22. 13:57

Folytatják az aláírások gyűjtését

Csütörtökön az RMDSZ székházában sajtótájékoztatót tartott Kis Gábor városi önkormányzati képviselő. Arról számolt be, hogy a fogadóórákon milyen panaszokkal keresték fel őt az emberek.

Csütörtökön az RMDSZ székházában sajtótájékoztatót tartott Kis Gábor városi önkormányzati képviselő. Arról számolt be, hogy a fogadóórákon milyen panaszokkal keresték fel őt az emberek.

Kis Gábor legutóbbi sajtótájékoztatójának egyik témája az volt, hogy az elmúlt két hónapban milyen természetű gondokkal keresték őt fel az emberek a fogadóóráin, melyeket részben, vagy teljes egészében meg sikerült oldani. Egy férfi, aki a Rulikowszki úton lakik, azt sérelmezte: noha a szabályzat szerint azok kell állják a homlokzatok felújításával járó költségeket, illetve végeztessék a renoválást, akiknek a lakrésze az utcafrontra esik, őt is erre kötelezik, holott neki a lakrésze a belső udvarra néz. Valaki arra hívta fel a figyelmet: Velencén az egyik utca egyik oldala még a történelmi városközpont részét képezi, a másik pedig nem, így a gáz bevezetésekor nem tudták eldönteni, hogy akkor hogy is van ez: az egyik oldal védettnek számít-e a csöveknek a falra való helyezésekor, a másik meg nem? Mint utóbb kiderült, az ilyen esetekben mindkét oldal védettnek számít.

Egy férfi amiatt háborgott, hogy a Leonardo da Vinci utca nagy részén az egyik oldalon úgy parkolnak az autók, hogy teljesen elfoglalják a járdát. Cservák Miklós velencei körzeti RMDSZ-elnök azt jelezte, hogy sok utca nincs karbantartva a negyedben, Fleisz Judit tanárnő pedig azt kérte: többször járőrözzenek a Templom tér környékén, és a játszóterek homokozóiban cseréljék ki a homokot, illetve fertőtlenítsenek. Egy férfi azt javasolta, hogy a Bumbacului utcában a tömbházak mögötti szabad magánterületen létesítsenek parkolóhelyeket, egy várad-szőllősi lakos pedig, aki a földszinten lakik, arra panaszkodott, hogy a legfelső emeleten élő a WC-lefolyót egyenesen az esővíz elvezető csatornába vezette, ezért a szennyvíz és fekália az ő ablaka közelében folyik ki az utcára, ami értelemszerűen zavarja őt.

Aláírások

A tanácsos arra is kitért: noha a határidő lejárt, az RMDSZ-frakció még mindig nem kapott választ arra a beadványára, hogy miként fog alakulni a színház melletti tér rendezése. Megjegyezte: a környéken levő kulturális intézmények képviselőit tudomása szerint nem hívták meg az ezzel kapcsolatos megbeszélésekre, pedig érintettként fontos lenne kikérni a véleményüket, hogy kiderüljön, milyen, a közlekedéssel kapcsolatos igényeik vannak.

A Kert és Vámház utcák átalakításával kapcsolatban azon meggyőződésének adott hangot, hogy az elkövetkezendő két-három évben csupán az engedélyeztetési eljárásokkal fog foglalkozni az önkormányzat, s a bontást csak a következő ciklusra tervezik. Szerinte erre utal az is, hogy a városi mobilitási tervben szerepel egy olyan kitétel, hogy a 2020-2025 közötti időszakra 400 ezer eurót kell elkülöníteni olyan „projektekre, melyek növelik a Kert és Vámház utcai hálózatok kapacitását”. Hangsúlyozta: bár iktattak 1700 tiltakozó aláírást a városházán, az akciót folytatják, sőt, kérvényezni fogják, hogy a Holnaposok-szoborcsoport mellé kitelepülhessenek.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!