ERDON Helyi hírek

2016.09.13. 12:28

Első nap az iskolában

Csörög az ébresztőóra, fel kell kelni, de ez a mostani ébredés nem ugyanolyan, mint a többi a Gáll család, és főként a kis Áron életében, hiszen szeptember 12-én először megy iskolába.

Csörög az ébresztőóra, fel kell kelni, de ez a mostani ébredés nem ugyanolyan, mint a többi a Gáll család, és főként a kis Áron életében, hiszen szeptember 12-én először megy iskolába.

Nincs sok idő azonban az elmélkedésre, mert az idő csak repül, és sok a teendő, tisztálkodni kell, szépen fel kell öltözni erre a nagy napra. Áron idejében elkészül mindennel, majd fogja a virágcsokrot, amit majd a tanítónéninek átad, és már útra készen áll. A család autóba ül, és elindulnak a suliba, a nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskolába.

A tanévnyitó ünnepség sok érdekes benyomást nyújt a kisfiúnak: először találkozik a tanítónénivel, Rusz Csillával és osztálytársaival. Azt különösen élvezte, amikor a megnyitó ünnepség végén a levegőbe eresztették a lufikat, amelyek a gyerekek vágyait, óhajait jelképezik, és az is nagyon mókás volt, amikor amolyan Bújj, bújj, zöld ágat játszottak: a negyedikesek alagutat formáltak, a kicsiknek pedig, köztük Áronnak is ebben a diákok alakította alagútban kellett végighaladniuk az iskolaépületig, és az alagút végén mindenki kapott egy-egy szál virágot, amit eltehet majd emlékbe. Innen az előkészítősök és a szülők bevonultak az osztálytermekbe is. Áron először lépett be egy iskolai osztályterembe, méghozzá egy olyanba, amelyben ő fog tanulni négy éven át. Nagyon érdekes és kedves dolgokat mond neki ész osztálytársainak a tanítónéni, máris érzi, hogy sok jó és érdekes dolog fog itt történni. Nem véletlenül várta már Áron nagyon azt, hogy iskolába mehessen, hiszen nagyon sokat szeretne tanulni, és barátkozni is akar az osztály-, és iskolatársakkal, és minderre mostantól kezdve nagyon sok alkalma lesz ebben a szép iskolában, a jó pajtásoknak ígérkező osztálytársak között.

Kellemes, tartalmas, barátságokkal teli iskolaévet kívánunk Áronnak, és minden diáknak!

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!