ERDON Helyi hírek

2016.09.22. 14:17

Aranytoll meseíró verseny

A nagyváradi Pertinax Egyesület mesealkotó, meseíró versenyt hirdet XIII. alkalommal 4. osztályos tanulók számára Aranytoll – F. Diósszilágyi Ibolya emlékverseny címmel.

A nagyváradi Pertinax Egyesület mesealkotó, meseíró versenyt hirdet XIII. alkalommal 4. osztályos tanulók számára Aranytoll – F. Diósszilágyi Ibolya emlékverseny címmel.

Cél: a tanulók nyelvi készségének, szókincsének, kreativitásának, improvizációs- és kommunikációs készségének fejlesztése. A versenyen a tanulók a meseírásra jellemző megadott szempontok alapján, valamint véletlenszerűen kiválasztott szavak felhasználásával kell mesét alkossanak max. 120 perc alatt. A megyei forduló legjobb meseíró diákja/i meghívást kap/nak a 2016. november 25–27. között megrendezésre kerülő határon átívelő döntőre, Nagyváradra. Az egyes megyékből meghívott diákok száma a megyei fordulóra jelentkezők számától, valamint az alkotások minőségétől függ.

Kiadvány készül

Az alkotásokat pedagógusokból és írókból álló zsűri bírálja. A legsikeresebb mesékből kiadvány készül Aranytoll címmel. Amennyiben a tanuló írása bekerül a legjobbak közé, tiszteletpéldányt kap az Aranytoll könyvből. A 2015-ös résztvevők tiszteletpéldányait is november 26-án adjuk át. Az egyéni vetélkedőre osztályonként korlátlan számban jelentkezhetnek a tanulók, akiket tanítójuk nevez be előzetesen a tunykat@yahoo.com e-mail címen a tanuló, az iskola, a település és a tanító nevével, valamint az utóbbi telefonszámával. Nevezési díj változatlanul 10 RON/fő adomány az egyesület javára, amelyet a megyei szakasz helyszínén kell átadni a megyei szervezőnek. A továbbjutók nem fizetnek újabb nevezési díjat. Bihar megyében 2016. október 5-én, szerdán 15 órakor kerül sor a megyei szakaszra a Partiumi Keresztény Egyetem Bartók-termében. Jelentkezni október 30-ig lehet. Felvilágosítást a 0745–582–457-es telefonszámon, vagy a tunykat@yahoo.com e-mail címen lehet igényelni a verseny szervezőjétől, Tunyogi Katalintól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!