ERDON Helyi hírek

2016.08.09. 13:51

Tömbházak hőszigetelése Váradon

Négy tömbház hőszigetelése fejeződött be a napokban, s szeptember folyamán a számuk el fogja érni a hetet, tudatta keddi közleményében a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal.

Négy tömbház hőszigetelése fejeződött be a napokban, s szeptember folyamán a számuk el fogja érni a hetet, tudatta keddi közleményében a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal.

A négy, Bumbacului utcai tömbház rehabilitációját követően augusztus végéig két Cazaban utcai tömbházat rehabilitálnak, s egy Galileo Galilei utcai tömbházat is hőszigetelnek szeptember folyamán. Hat tömbház esetében a munkálatokat a Compila Kft., az utolsó tömbház hőszigetelését pedig az Avril Kft. hajtja végre.

A négy tömbházat érintő munkálatok során kicserélték a nyílászárókat, hőszigetelő üveggel építették be az erkélyeket, szigetelték a külső falakat, a padlást, az alagsor mennyezetét, kicserélték a fűtési és a vízvezeték rendszert. A négy, Bumbacului utcai tömbház rehabilitációja közel 750 ezer lejbe került, ebből az állam ötven százalékot, a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal harminc százalékot finanszírozott, a fennmaradó húsz százalék kifizetése pedig a tulajdonostársulásokra hárult. A munkálatok műszaki tervét, valamint a versenytárgyalást ugyancsak a polgármesteri hivatal bonyolította le.

Öt év garancia

A munkálatok átvétele előtt egy találkozó zajlott a lakosokkal, melyen részt vett Florin Birta alpolgármester is, aki utóbb azt nyilatkozta: a lakosok elégedettek voltak az elvégzett munkálatokkal, de bizonyos gondok is felmerültek, melyeket az érintett cég mihamarabb helyrehoz majd. A rehabilitálási munkálatok garanciája öt év.

Négy váradi tömbház hőszigetelése fejeződött be a napokban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!