ERDON Helyi hírek

2016.08.28. 17:31

Nicolae Furdui Iancu is ott lesz az AgroBihor Mezőgazdasági Vásáron, az ERA Parkban!

Az ERA Park egy szuper gazdasággá alakul át, friss zöldségekkel, hagyományos ételekkel, állatokkal és sok mezőgazdasági géppel! Az nyolcadik AgroBihor Vásárt szeptember 2–4. között tartják meg a kereskedelmi központ parkolójában, és idén a szakmai újdonságok mellett hírességeket is elhoz a népzene kedvelőinek.

Az ERA Park egy szuper gazdasággá alakul át, friss zöldségekkel, hagyományos ételekkel, állatokkal és sok mezőgazdasági géppel! Az nyolcadik AgroBihor Vásárt szeptember 2–4. között tartják meg a kereskedelmi központ parkolójában, és idén a szakmai újdonságok mellett hírességeket is elhoz a népzene kedvelőinek.

A rendezvény szeptember 2-án, pénteken 11 órakor veszi kezdetét. A nap első felében a hivatalos megnyitóra és a standok látogatására kerül sor, estefelé, 18 órakor pedig, a Bihar megyeieket meghívják a kereskedelmi komplexum kupolája alá egy rendkívüli népzenei koncertre Nicolae Furdui Iancu-val, a Rapsodia Bihoreană zenekar kíséretében, prof. Liviu Buţiu karmester vezényletével. Színpadra lépnek még Antonela Ferche Buţiu, Maria Sidea, Voichiţa Mihoc, Dana Ionela Jurjuţ előadók és a TVR 1 Moştenitorii című műsorának díjazottai, valamint a Vetre Bihorene néptánccsoport.

Mint az elmúlt években, a látogatók idén is mezőgazdasági, földművelő gépek széles választékát tekinthetik meg, de láthatnak különféle típusú, a legújabb igényeknek megfelelően felszerelt traktorokat is. A hagyományos termékek és ételek kedvelői gazdag választékban találnak majd zöldségeket, gyümölcsöket, mézet, hidegen préselt olajokat, borokat, házi kolbászokat, de pl. bőrből készült termékeket is. Az érdeklődők láthatnak itt különleges zöldségeket is, mint sárga vagy fekete paradicsom, lila burgonya, vagy dísztök, de lesznek lovak, tehenek, juhok, sertések, pónik is.

A rendezvényre több mint 80 céget várnak az ország nyugati részéből, de Bukarestből is. „Büszkék vagyunk rá, hogy a kiállítás megnyitásával egyidejűleg sok cég nyitott gépeket forgalmazó képviseletet Nagyváradon” jegyezte meg Marius Ştefan, a rendezvény szervezője.

A belépőjegy a mezőgazdasági gép és állatvásárra 5 lej, ezenkívül a belépő ingyenes, beleértve a koncertet is. Az AgroBihor vásáron szemináriumokat és bemutatókat is szerveznek a gazdálkodók számára.

Az AgroBihor 2016 Vásár teljes programja:

Szeptember 2., péntek

11:00 óra – Hivatalos megnyitó

12:00 óra – A standok látogatása

14:00 óra – Szimpózium: A mezőgazdasági gépek jelene és jövője. Bemutatja Dr. Ing. Sorin Tiberiu Bungescu előadótanár

18:00 óra – Rendkívüli népzenei koncert - Nicolae Furdui Iancu. Helyszín: az ERA Park kupolája alatt

Szeptember 3., szombat

11:00 óra – Mezőgazdasági gépek bemutatója – FARMTECH cég

14:00 óra – A Bihar megyei állattenyésztők és szaporítók egyesületének találkozója – Támogatási feltételek. Helyszín a szervezők sátra.

16:00 óra – Lótenyésztők találkozója. Helyszín a szervezők sátra.

Szeptember 4., vasárnap

11:00 óra – A kiállított kecskék, juhok, szarvasmarhák és lovak díjazása

12:00 óra – Szimpózium: A juhtej versenyképességének és minőségének javítása Románia nyugati részében. Előadó: Prof. Dr. Ing. Ioan Padeanu. Helyszín: ERA Park konferenciaterem

14:00 óra – A résztvevők tombolája

16:00 óra – A VIII. AgroBihor Vásár részvételi diplomáinak átadása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!