ERDON Helyi hírek

2016.08.01. 17:36

Napraforgótábor Püspökiben

Augusztus 1–6. között az Ovisuli Egyesület Napraforgótábort szervez Biharpüspökiben, a Bocskai István Közösségi Házban 6–12 éves gyermekek számára. Hétfőn mi is a helyszínen jártunk.

Augusztus 1–6. között az Ovisuli Egyesület Napraforgótábort szervez Biharpüspökiben, a Bocskai István Közösségi Házban 6–12 éves gyermekek számára. Hétfőn mi is a helyszínen jártunk.

Hétfőn délelőtt hasznos és egyúttal kellemes időtöltésre vágyó gyermekekkel népesült be a Bocskai István Közösségi Ház udvara, a Pető Dalma által vezetett Ovisuli Egyesület ugyanis a Timár Enikő irányította Biharpüspöki Alapítvány támogatásával itt is megrendezi ezen a héten a Napraforgótábort.

Herman Ferenc főszervező, színművész az Erdély Online érdeklődésére válaszolva felidézte, hogy ez a harmadik év, hogy megszervezik a Napraforgótáborokat, és idén többet is terveztek belőle. Az első két alkalommal két turnus volt, ami számokban két hétet, kétszer 50 gyermeket jelentett. Idén kitalálták, hogy legyen egy-egy Napraforgótábor alkotóbor Nagyváradon és Biharpüspökiben is, valamint egy ottalvós indiántábor Nagyszántón. Mindhárom betelt, de azért természetesen senkit se utasítanak el, ha még az utolsó pillanatban úgy gondolja, hogy jelentkezik például a most éppen Püspökiben zajló foglalkozásokra. Váradon 48 gyermekkel táboroztak, Püspökiben több mint 30-an vannak jelen, az indiántáborra pedig augusztus 14–21. között kerül majd sor a nagyszántói kultúrházban, Kupás Tibor, a borsi önkormányzat munkatársának a segítségével. Egyik délután ellátogatnak egy lovardába, a természettel is jobban megismerkednek, indián díszeket, ruhákat készítenek, lesz íjjászbemutató, számháború, tábortűz és szalonnasütés, kincseket keresnek, valamint a kisszántói lovarda jóvoltából egy pónilovat is „kapnak”.

Napközis

Az alkotótábor napközis, vagyis reggel hozzák, estefelé pedig elviszik a hozzátartozók a gyermekeket. Ezúttal kivételesen nem négy, csupán három műhely van. Színek szerint több csoportra osztják az érdeklődőket, akik körforgásos alapon mindenhova eljutnak, illetve ebédet is kapnak. A színjátszó kört Herman Ferenc vezeti, az angol nyelv oktatását Lovász Edina tanárnő vállalta el, míg énekelni Sándor Mária pedagógus tanítja a gyerekeket, délután pedig mindig közös tánccal, játékkal zárul a nap.

Herman Ferenctől azt is megtudtuk: az elképzeléseik közt szerepel, hogy a jövő nyáron ottalvós irodalmi tábor szerveznek Nagyszántón vagy Sólyomkőváron. Megnéznének házi olvasmányokról készült filmeket, megbeszélnék a látottakat, majd a gyerekek feldolgoznák előadás formájában a tapasztaltakat úgy, hogy ők csinálnák a kellékeket, díszleteket.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!