ERDON Helyi hírek

2016.08.24. 16:45

Kalózok a hivatalnál (?)

Még a bejelentésekhez megadott telefonszám sem jó a fogyasztóvédők megyei irodájának honlapján – jelezte a prefektus. Erre zavarba jött az igazgató, kalózkodást emlegetett, majd jó számot adott.

Még a bejelentésekhez megadott telefonszám sem jó a fogyasztóvédők megyei irodájának honlapján – jelezte a prefektus. Erre zavarba jött az igazgató, kalózkodást emlegetett, majd jó számot adott.

A szokásosnak ígérkezett a megyebeli közintézmények beszámoltatásával foglalkozó úgynevezett prefektúrai kollégium soros ülése szerdán, ám a megyefőnökségen tartott tanácskozás a minden ágazatra még mindig jellemző összevisszaságra is példát szolgáltatott.

A fő napirendi pont ugyanis ezúttal a Fogyasztóvédelmi Hivatal megyei tevékenységi beszámolója volt a prefektúrán, és ezt a szokott adatsorok ismertetésével le is tudta itteni vezetőjük, Giani Catalin Bura. Sőt, kifejezetten azt emlegette fő céljukként, hogy minél több lakossági bejelentést tudjanak átvenni és megoldani a jövőben. Ám amikor a végére ért, Claudiu Pop megyefőnök jelezte: „épp most kaptam telefonon értesítést arról, hogy az Önök hivatala még a honlapját sem frissíti rendesen, az ott szereplő, bejelentésekre fenntartott telefonszám nem is él”.

A prefektus arra kérte az igazgatót, az ülés végéig tájékozódjon, és mondja el, hogy lehet ez. Bura néhány telefonhívás után magyarázkodásba kezdett: először azt mondta, jó a szám, amikor kiderült, hogy nem, akkor arra hivatkozott, hogy szerinte „kalózok hamis oldalt hoztak létre a hivatalnak, téves adatokkal”. Hogy ez miért történt volna, azt nem indokolta. Jelezte viszont: a megyei kirendeltségeik csakis az országos szakhatóság honlapjáról érhetőek el hivatalosan, vagyis a http://www.anpc.gov.ro honlapról. Az elérhetőségük Váradon amúgy Sucevei utca 4 A; telefon: 0259/431.817; fax: 0259/431.817; e-mail: reclamatii.bihor@anpc.ro.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!