ERDON Helyi hírek

2016.08.03. 13:36

Hasznosan töltik az idejüket

A héten az Ovisuli Egyesület és a Biharpüspöki Alapítvány Napraforgótábort szervez a Bocskai István Közösségi Házban 6–12 éves gyermekeknek. Szerdán sajtótájékoztatót tartottak erről.

A héten az Ovisuli Egyesület és a Biharpüspöki Alapítvány Napraforgótábort szervez a Bocskai István Közösségi Házban 6–12 éves gyermekeknek. Szerdán sajtótájékoztatót tartottak erről.

Tímár Enikő, a Biharpüspöki Alapítvány elnöke hangsúlyozta: szívesen támogatnak minden olyan kezdeményezést, mely a gyermekek szórakoztatására, épülésére szolgál. Ez az első év, amikor a Napraforgótábort Püspökiben is megrendezik, egyébként kedvezményes áron, és mivel nagy az érdeklődést iránta, jövőre is szeretnének társszervezőként csatlakozni az Ovisuli Egyesülethez.

Pető Dalma, az Ovisuli Egyesület vezetője arra hívta fel a figyelmet: beváltották azon korábbi ígéretüket, miszerint két tehetséges püspöki gyermek ingyen táborozhat, és erről a jövőben se mondanak le, hiszen egyik céljuk az ügyes gyermekek felkarolása.

Tervek

Herman Ferenc színművész azt mondta: korábban problémát okozott, hogy sok püspöki szülő nem tudta bevinni gyermekét a Váradon zajló foglalkozásokra, ezért gondoltak arra, hogy idén a Bocskai István Közösségi Házban, illetve ennek udvarán is megszervezik.

Mint már korábban lapunk is beszámolt róla, színek szerint több csoportra osztják az érdeklődőket, akik körforgásos alapon mindenhova eljutnak, illetve ebédet is kapnak. A színjátszó kört Herman Ferenc vezeti, az angol nyelv oktatását Lovász Edina tanárnő vállalta el, míg énekelni Sándor Mária pedagógus tanítja a gyerekeket, délután pedig mindig közös tánccal, játékkal zárul a nap, ifj. Sándor Mária irányításával.

Augusztus 14–21. között amúgy ottalvós indiántábor rendeznek majd a nagyszántói kultúrházban, Kupás Tibor, a borsi önkormányzat munkatársának a segítségével. Egyik délután ellátogatnak egy lovardába, a természettel is jobban megismerkednek, indián díszeket, ruhákat készítenek, lesz íjászbemutató, számháború, tábortűz és szalonnasütés, kincseket keresnek, valamint a kisszántói lovarda jóvoltából egy pónilovat is „kapnak”. A sikeren felbuzdulva a jövő évi tervek közt szerepel egy családi tábor, valamint egy színház és irodalmi tábor meghirdetése is.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!