ERDON Helyi hírek

2016.08.31. 09:50

Energiafogyasztókat vár az RCS/RDS

Hosszabb ideje kampányol az RCS/RDS vállalat annak édekében, hogy minl többen térjenek át az általa biztosított elektromos energia szolgáltatásra.

Hosszabb ideje kampányol az RCS/RDS vállalat annak édekében, hogy minl többen térjenek át az általa biztosított elektromos energia szolgáltatásra.

Mind jogi, mind magánszemélyek igénybe vehetik a vállalat saját, Digi energy elnevezésű áramszolgáltatását, miután a telekommunikációs cég betört az elektromos energia szolgáltató piacra. Míg a vállalatok, jogi személyek tárgyalás útján válhatnak Digi energy fogyasztóvá, addig magánszemélyek esetében egy jól meghatározott eljárást kell lebonyolítani ennek érdekében. Az áramszolgáltatást hirdető www.ddigienergy.ro honlap információi szerint ahhoz, hogy egy magánszemély vagy egy lakótársulás elektromos áramszolgáltatót váltson, több dokumetumot kell benyújtania: először is kérvényeznie kell azt, hogy szerződést kíván kötni az elektromos energia szolgáltatóval. A kérvényhez csatolni kell a csatlakozási bizonylatnak (CR) vagy a csatlakoztatás műszaki jóváhagyásának (ATR) a másolatát, az igénylő személyi igazolványának a másolatát, a jelenlegi áramszolgálatónak fizetett utolsó számla teljes másolatát, a fogyasztási helyiséget képező ingatlan tulajdonjogát bizonyító dokumentumok (például adásvételi szerződés, adományi szerződés, tulajdonjogot igazoló okirat, örökösödési okirat, telekkönyvi kivonat) másolatát, vagy egy nyilatkozatot arról, hogy az igénylő törvényesen használja az illető helységet, vagy pedig a bérleti szerződés másolatát és a tulajdonos írásos beleegyezését, amennyiben a helyiség bérlője a kérvényező. Emellett be kell nyújtani az áramszolgáltatási szerződést, valamint egy értesítést, amit el kell küldeni mind a jelenlegi, mind pedig a leendő áramszolgáltatónak. Csak azok lehetnek a Digi energy ügyfelei, akiknek nincsenek kifizetetlen számlái az RCS&RDS irányába, illetve nincs túl nagy elmaradásuk a jelenlegi áramszolgáltató irányába. Az elektromos energia-szolgáltató megváltoztatása nem jár a fogyasztásmérők, vagy bárrmiféle berendezés cseréjével vagy módosításával, nincs szükség semmiféle műszaki beavatkozásra, és a szolgáltatócsere többletköltséggel sem jár, olvasható a honlapon.

Díjszabás

A szolgáltató hivatalos honlapja szerint magánszemélyek számára a Digi energy 0,165 lej/kWh áron kínálja az elektromos energiát (áfa nélkül), de kedvezményt is kínál a vállalat: a televíziós, internetes szolgáltatásaira előfizető magánszemélyek 0,155 lej/kWh, míg az ugyanezen szolgáltatásokra előfizető nyugdíjasok 0,145 lej/kWh áron juthatnak hozzá a Digi Energy által nyújtott elektromos energiához. A vállalat szolgáltatói díjához hozzáadódik az Országos Energia Szabályozó Ügynökség (ANRE) által megszabott szállítási, elosztási és hálózatti díjszabás is, valamint az áfa díja. Az igénylők jelezheti a Digi energire való áttérési szándékukat az RCS/RDS munkapontjain, vagy az említett honlapon tmegadott telefonszámokon ileltve címeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!