ERDON Helyi hírek

2016.07.15. 09:21

Zöldövezetek a körforgalmaknál

Hamarosan elkezdik az Ogorului-Nufărului utcák kereszteződésében lévő körforgalom zöldövezetének kialakítását, amit az Adenandra Kft. végeztet el szponzorálásképpen.

Hamarosan elkezdik az Ogorului-Nufărului utcák kereszteződésében lévő körforgalom zöldövezetének kialakítását, amit az Adenandra Kft. végeztet el szponzorálásképpen.

Öntözőrendszert alakítanak ki, füvesítenek, cserjéket és évelő növényeket ültetnek az Ogorului-Nufărului utcák kereszteződésében lévő körforgalomnál. A munkálatok értéke eléri a 15.000 eurót. Augusztus végén az Ogorului utca-Aradi út kereszteződésében lévő körforgalom zöldövezetét is rendbe teszik, itt az Aido (Bacio Dolce) cég lesz a szponzor. Az Emerson cég a napokban befejezi a Dacia és Decebal sugárutak kereszteződésében lévő kb. 2500 négyzetméteres zöld terület kialakítását a nagyváradi Polgármesteri Hivatallal kötött együttműködési megállapodás alapján. A munkálatokat a Kaluna Kft. végezte el. Ebben az esetben a változatos és modern tájépítészeti elemek kialakítására fektették a hangsúlyt, automata öntözőrendszert építettek ki, füvesítettek és a helyi klímának megfelelő, ellenálló növényeket telepítettek. Újdonságot jelenteknek a különleges formájú gyertyánfák, valamint a különleges, lejtősen kialakított virágágyások, amelyeket fémelemek segítségével hoztak létre és úgy helyeztek el, hogy a közlekedési útvonalakról a legjobb kilátás nyíljon rájuk. A munkálatok értéke eléri a 18.000 eurót (áfa nélkül), az Emerson cég pedig vállalta, hogy legalább egy évig saját költségén tartja karban az övezetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!