ERDON Helyi hírek

2016.07.14. 16:20

Lezárják a váradi Coposu utcát

Július 18. és szeptember 15. között lezárják a nagyváradi Corneliu Coposu utcát a villamos- és autóforgalom előtt.

Július 18. és szeptember 15. között lezárják a nagyváradi Corneliu Coposu utcát a villamos- és autóforgalom előtt.

A forgalomkorlátozásra a rogériuszi piacnál épülő gyalogos aluljáró miatt van szükség, ami a piacot köti majd össze az út túloldalán, a városi kórház közelében épülő mélygarázzsal. Maga a mélygarázs egyébként már mintegy hetven százalékban elkészült, tájékoztat közleményben a nagyváradi polgármesteri hivatal, már elkészült a struktúra, a padlózat, a mellékhelyiségek és az elektromos hálózat is ki van már építve, és most kezdődik az aluljáró, valamint egy körgyűrű építése, ami a közműhálózatok áthelyezésével és a villamossínek felszedésével jár együtt.

Mint arról egy másik cikkünkben beszámoltunk, az Olaszi park és a piac közötti két megállót ingajárattal lehet majd megtenni, illetve lesz egy villamospótló autóbuszjárat, ami a Dacia sugárúton és a Borsi úttal párhuzamos üzemi úton fog közlekedni. A mélygarázs és a hozzá tartozó kiegészítő munkálatok összköltsége 14.363.800 de lej áfa nélkül, a kivitelezők a Construcţii Bihor és a cégek, a mélygarázsban 412 parkolóhely lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!