ERDON Helyi hírek

2016.07.06. 11:44

Jobbagyféltekés rajztanfolyam Váradon

Háromnapos, intenzív jobbagyféltekés rajztanfolyam indul Nagyváradon, Mihály Gyopárka és Szalontai Ferenc rajzoktatók vezetésével. Időpont: július 15–16–17.

Háromnapos, intenzív jobbagyféltekés rajztanfolyam indul Nagyváradon, Mihály Gyopárka és Szalontai Ferenc rajzoktatók vezetésével. Időpont: július 15–16–17.

A résztvételhez előzetes beiratkozás szükséges: tel. 0743–084–318 vagy 0722–660–402 (Kovács Laura).

Miből áll a jobbagyféltekés rajzolás?

A módszert Betty Edwards amerikai rajztanárnő fejlesztette ki a 80-as évek elején. Lényege, hogy olyan környezetet teremtünk, olyan eszközöket használunk és olyan gyakorlatokat végzünk, melyek segítségével „kifárasztjuk” a logikus, elemző bal agyféltekét, működésre serkentve a jobb agyféltekénk vizuális, kreatív, globális észlelési működésmódját. Tulajdonképpen egy mentális váltást tanít a két agyfélteke között. A gyakorlatok nem igényelnek rajztudást. Elegendő ha valaki teljesen átlagos kéz-szem koordinációval bír, és van annyi kézügyessége, hogy tud írni. A feladatok végigveszik a rajzolás öt alapkészségét, a szélek, terek, viszonyok, a fény-árnyék, és a teljesség észlelését.

Kinek ajánlják?

Akik szeretnek rajzolni és szeretnének új látásmódot megismerni, hogy rajzaikat ezáltal is színesíteni tudják; akik úgy gondolják, hogy egyáltalán nem tudnak rajzolni és kíváncsiak arra, hogy milyen képességeik vannak; akik szeretnének gyors fejlődést elérni rajztudás terén (pl. egy vizsga, felvételi miatt); akik úgy érzik, hogy napjainkban a kreativitás, az empátia, a játékosság, az önmagunk tudatosságának fejlesztése adhat biztonságot. Ezen az úton egy jelentős lépést jelent az együtt töltött három nap.

A jobb agyféltekés rajztanfolyam során elsajátított készségek milyen előnyökkel járnak? Megtanulsz portrét rajzolni (és nem csak); növeled az önbizalmad; egy új oldalról ismered meg önmagad; kiteljesedettebb leszel; kialakítasz egyfajta művészi látásmódot; más összefüggéseiben látod a világot; szárnyakat kap kreativitásod; fejleszted intuíciód; növeled az alkotóképességed; hatalmas lépést teszel a személyiségfejlődésedben; lesz egy új hobbid.

A résztvevők mondták

Májusban már volt egy jobbagyféltekés rajztanfolyam Nagyváradon. A résztvevők így nyilatkoztak: „Számomra az egész egy nagy élmény volt. Nem gondoltam volna, hogy ilyen portrét fogok rajzolni a harmadik napon. Önbizalmat, magabiztosságot kaptam. Megtanított, hogy semmi sem lehetetlen.” (Ingrid, 15 éves) „Szerettem volna megtanulni igazán szépen rajzolni, és ez sikerült is. Nagyon sok új technikát tanultam és megtanultam szépen és művésziesen rajzolni.” (Zsófia, 12 éves) „Jó hangulata volt a tanfolyamnak. Úgy érzem sokat fejlődött a rajztudásom. Nagyon büszke voltam magamra, amikor elkészült az utolsó rajzom.” (Jázmin, 12 éves) „Nagyon jó volt. Az ember el sem hinné, hogy három nap alatt így lehet fejlődni. Ez fantasztikus, és bárkinek ajánlom, sőt, fogom is. Mindenesetre, a képet kiteszem a nappalim falára.” (Maria, 50 éves) „Nagyon tetszett a tanfolyam hangulata, felépítése, a gyakorlati feladatok. Nem hittem el, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi fejlődésre leszek képes. Mindenképpen szeretném tovább folytatni, és más tanfolyamon is részt venni. Köszönöm, hogy megtanítottatok erre a csodálatos dologra.” (Liliana, 42 éves)

Azokat is visszavárják gyakorolni, kikapcsolódni, akik már részt vettek a tanfolyamon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!