ERDON Helyi hírek

2016.07.26. 15:04

Játszva tanulnak angolul

Immár második éve, hogy a nagyváradi 11-es Általános Iskolában angol tábort szerveznek egy amerikai önkéntes részvételével. Idén július 18. és augusztus 5. között zajlik a tábor.

Immár második éve, hogy a nagyváradi 11-es Általános Iskolában angol tábort szerveznek egy amerikai önkéntes részvételével. Idén július 18. és augusztus 5. között zajlik a tábor.

Idén is nagy érdeklődésnek örvend a 11-es Általános Iskolában megszervezett angol tábor, amely alkalmával a résztvevő gyerekek egy amerikai önkéntestől tanulhatják a nyelvet. A tábort a Diákokért Egyesület és a Nagyváradi Gyermekmentő Szolgálat partnerségében valósítják meg, a 11-es iskola támogatásával, hiszen itt zajlik az oktatás. A programról Lucaciu Ramona, a tanintézmény aligazgatónője elmondta, hogy második éve biztosítják a helyszínt az angol nyelvtanfolyamnak, amelyre idén még többen jelentkeztek, mint tavaly, az iskolából a legtöbben pedig a Freinet alternatív pedagógiai osztályokból iratkoztak fel. Ezzel kapcsolatban az aligazgatónő elmondta, hogy a 11-es iskola az egyetlen az országban, ahol óvodától egészen nyolcadik osztályig biztosítva van a Freinet típusú oktatási módszer.

Angol nyelvtanfolyam

Vass Annamária, a Diákokért Egyesület képviselője elmondta, hogy a tábort a Nagyváradi Gyermekmentő Szolgálattal kötött partnerszerződés révén szervezik meg. Az amerikai önkéntesek egyébként a Learning Enterprises szervezeten keresztül érkeznek Nagyváradra és Bihar megyébe, ahol különböző helyszíneken és településeken tartanak angol nyelvtanfolyamokat. Vass Annamária kifejtette, fontos, hogy a nyári időszakban legyenek változatos programok, ezekkel nem csak a gyermekek nyernek, hanem a szülőknek is nagy segítség. Perecz-Simó Annamária tanítónő elmondta, hogy idén 80 gyerek iratkozott fel a táborba, ők naponta négy csoportra osztva vesznek részt a foglalkozásokon. Mint elhangzott sokkal több gyermek jelentkezett, de csak korlátozott számban tudták fogadni az iskolásokat, mivel idén csupán egy önkéntes tartja az órákat. Több amerikai fiatal visszamondta az utazást az Európában történt terrorcselekmények miatt.

Kommunikáció

Perecz-Simó Annamária elmondta, hogy az Amerikából érkező önkéntesek teljesen más módszerrel tanítják a gyerekeket, mint az itteni tanárok. Nagy hangsúlyt fektetnek a kommunikációra, a játékos tanulásra, a gyerekek nem csak bemagolják a nyelvtani szabályokat, hanem beszélgetés útján, gyakorlatiasabban sajátítják el a nyelvet. Az iskolában idén a Michiganből érkezett Bradyn Winiarski oktatja a diákokat. Az amerikai fiatal tervei szerint Európába fog költözni, mert itt foglalkoznak a környezetvédelemmel, ezt hazájáról viszont nem mondhatja el. Bradyn Winiarski nemsokára Berlinben kezdi el mesteri tanulmányait.

P. Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!