ERDON Helyi hírek

2016.07.21. 12:37

Gondozott aluljárókat szeretnének

A váradi aluljárók kivilágításán és higiéniáján javítana egyebek mellett az városi tanács RMDSZ- frakciója, mondta el Kecse Gabriella városi tanácsos a csütörtöki sajtótájékoztatón.

A váradi aluljárók kivilágításán és higiéniáján javítana egyebek mellett az városi tanács RMDSZ- frakciója, mondta el Kecse Gabriella városi tanácsos a csütörtöki sajtótájékoztatón.

 

Az eddigi két szakbizottsági ülés és két tanácsi ülés során még nem szavaztak oktatási, kulturális és sportkérdésekről, de az RMDSZ-frakció több javaslattal is előállt már. Ezek egyike arra vonatkozik, - tudatta Kecse Gabriella, az oktatási szakbizottság tagja – hogy válasszák meg azokat a személyeket, akik a tanintézetek vezetőtanácsában képviselik majd a polgármestert, illetve a városi tanácsot. Június 22-től ugyanis a ezek a mandátumok lejártak, a gyerekek ugyan vakáción vannak, de az iskolai vezetőtanácsok üléseznek, s jelenleg nem képviseli senki a polgármestert és az önkormányzatot. A legutóbbi tanácsülésen az RMDSZ-frakció kérte az új képviselők kinevezését.

Igények

Egy másik, általa előterjesztett javaslat az aluljárókra vonatkozik. Bár a városvezetés sokat ad a külcsínre, az aluljárók állapota sok kivetnivalót hagy maga után főleg a higiénia és a kivilágítás terén, de az is gondot jelent, hogy kerékpárral, babakocsival nagyon nehéz ezeket igénybe venni, mozgássérültekről nem is beszélve, mondta el a tanácsos. Nem első sorban uniós szabványokról van itt szó, hanem a lakosok igényeiről, hiszen ő maga is látja, mennyit kínlódnak az anyukák a lépcsőkön a babakocsikkal. A PNL-frakció előterjesztett ugyan tavaly egy javaslatot, melyet azóta meg is szavaztak, arra vonatkozóan, hogy a Dacia-híd mellett aluljáró graffitikkel való kifestésére pályázatot hirdessenek. „Ez jó ötlet, viszont a kivilágítás és a higiénia kérdését nem oldja meg” - mondta Kecse Gabriella. Amúgy a polgármestertől azt a választ kapta, hogy az ereszkedők kiépítése nem kivitelezhető, viszont a kivilágítás és a tisztaság megoldása egy elkövetkezendő feladat.

Egy tervéről is beszámolt: szeretné összefogni a nagyváradi magyar civil szervezeteket. Jó lenne, ha egymás tevékenységére rálátásuk lenne, hátha így lendíteni lehetne a tevékenységükön – ha nem is anyagi, de más szempontból, mondta a városi tanácsos. 2012-ben megszűnt a civil szervezetek városi szintű támogatása, így a szervezetek próbálnak saját lábukon megállni, tette hozzá.

Mint megtudtuk, a tíz városi RMDSZ-körzetet igyekeztek elosztani a négy tanácsos között, ő maga főleg az olaszi és a püspöki körzet tevékenységében szeretne jobban részt venni, persze a többit sem hagyja figyelmen kívül. Az olaszi körzet egyébként csütörtökre ütemezte be a tisztújító közgyűlését, melyre azért van szükség, mert az elnöki tisztség, melyet eddig ő foglalt el, nem fér össze a városi tanácsosi tisztséggel.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!