ERDON Helyi hírek

2016.06.12. 17:30

Ünnepeltek a biharpüspökiek

A Biharpüspöki Alapítvány és a helyi RMDSZ-körzet ismét megszervezte a Biharpüspöki Napokat. Pénteken és szombaton a szórakozásé volt a főszerep, vasárnap délelőtt istentisztelet volt.

A Biharpüspöki Alapítvány és a helyi RMDSZ-körzet ismét megszervezte a Biharpüspöki Napokat. Pénteken és szombaton a szórakozásé volt a főszerep, vasárnap délelőtt istentisztelet volt.

Az idén először három napon keresztül, június 10-12. között zajlottak a nagy sikernek örvendő Biharpüspöki Napok. Az összejövetel péntek este hangos dübörgéssel, azaz motoros találkozóval kezdődött- a Hawks MC klub szervezésében-, a remek hangulathoz a Jump Rock Band-koncert is hozzájárult.

A szombati nap folyamán minden korosztály találhatott kedvére való programot, az igényesen és nagy körültekintéssel összeállított, változatos programnak köszönhetően. Amúgy a különböző generációk nem csupán a közönség soraiban, hanem a színpadon is képviselve voltak, hiszen a helyi óvodások műsorával kezdődött a seregszemle, majd folytatódott az iskolások néptánccsoportjának produkciójával. Csak ámultak és bámultak a nézők Tibi bohóc varázslatain és lufihajtogató trükkjein, a Mini Pódium és Sándor Mária zenés gyerekműsora pedig egy csodálatos világba kalauzolta az érdeklődőket. Sándor Lilla nagy szakértelemmel és hozzáértéssel készíti fel a Passion tánccsoport tagjait, és ez meg is látszott a fellépésükön.

A hirtelen lezúduló eső és erős, hüvős szél sem szegte kedvét a motorosoknak, így ismét felbúgtak a motorok egy díjazásos verseny keetében, majd a közelmúltban Mana Dance Academyre átkeresztelt, a próbáikat a Szakszervezetek Művelődési Házában tartó, egykori Let s dance tánccsoport tagjai bűvölték el a publikumot látványos bemutatóikkal. Molnár Júlia és Meleg Attila (M. M. Pódium) A bugaci határban című összeállítása a magyar nóták és nép operettek kedvelőit sodorta az extázis szélére, majd a Tini Dance Center különböző csoportjai következtek, melynek tagjai (illetve elődei) számos díjat zsebelhettek be az elmúlt 21 évben, s ezúttal is méltán érdemeltek volna babérkoszorúkat. A nagyszalontai Wrong Way együttes rockzenében utazott, majd a népszerű Csocsesszel történt meg a váltás könnyedebb műfajra, illetve zárult a második napi programok sora.

Istentisztelet

Vasárnap délelőtt, ahogy a Biharpüspöki Napokon megszokottá vált, az elmélkedésre, a csendes magába fordulásra esett a hangsúly. A református templomban Szekeres Sándor tiszteletes hirdette Isten megtartó igéjét, az Apostolok cselekedeteiről írt könyv 1. részének 13-14-ik versei alapján. Arra hívta fel a figyelmet: a tanítványok csoportja egy ház felső emeletén voltak, modern szóval élve, egy lakásban, tehát az emberi élet legmegszokottabb, leghétköznapibb és leggyakoribb helyén, amikor a lélek leszállt rájuk, Isten legnagyobb ajándéka. Mindez tehát azt jelenti, hogy ha magunkkal visszük Istent, az ő közelében és társaságában vagyunk, ha az otthonunk a vallásunk bölcsőjét jelenti számunkra, akkor még egy hitvány gyomnövény is égő csipkebokorrá tud válni. Ahol ugyanis ott van Isten, az a hely védett és biztonságos, élhető és éltető.

Az istentisztelet után az ünneplők az emlékparkba vonultak, ahol Pásztor Sándor megválasztott RMDSZ-es megyei tanácsos és Timár Enikő körzeti RMDSZ-elnök üdvözölte röviden a megjelenteket, majd koszorúk lettek elhelyezve az emlékmű talapzatára az RMDSZ, a Biharpüspöki Alapítvány, valamint a református és a katolikus egyházközségek nevében.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!