ERDON Helyi hírek

2016.06.22. 13:34

Lángra lobbant a tűz szezon

<p lang="hu-HU" align="justify"><span style="font-size: large;">Tűz ütött ki vasárnap </span><span style="font-size: large;">kora reggel </span><span style="font-size: large;">egy háztartásban, Félegyházi Újtelepen. A székelyhídi tűzoltók két speciális gépkocsival szálltak ki a helyszínre, s habbal és vízzel oltották el a tüzet, </span><span style="font-size: large;">mely a csűr</span><span style="font-size: large;">ről, ahonnan kiindult,</span><span style="font-size: large;"> addigra egy melléképületre és a</span><span style="font-size: large;"> lakás</span><span style="font-size: large;">tető</span> <span style="font-size: large;">egy részére</span><span style="font-size: large;"> is átterjedt. </span></p> <p lang="hu-HU" align="justify">

Tűz ütött ki vasárnap kora reggel egy háztartásban, Félegyházi Újtelepen. A székelyhídi tűzoltók két speciális gépkocsival szálltak ki a helyszínre, s habbal és vízzel oltották el a tüzet, mely a csűrről, ahonnan kiindult, addigra egy melléképületre és a lakástető egy részére is átterjedt.

A tűzoltóknak sikerült meggátolniuk, hogy a tűz továbbterjedjen, s kimentettek három disznót, három marhát és húsz baromfit az égő csűr melletti istállóból és az ólból. A helyszínen végzett vizsgálatok arra mutattak rá, hogy azesetet minden valószínűség szerint a traktorban keletkezett rövidzárlat okozta. Körülbelül kétszáz négyzetméternyi tető ment tönkre, 500 bála széna, három tonna gabona és a már említett traktor.

Az oltás, az állatok mentése és a biztonsági eljárások több mint három órát vettek igénybe.

Hétfőn reggel a váradi tűzoltók a Szováta utcára szálltak ki, ahol kigyulladt egy gépkocsi, valószínűleg rövidzárlat miatt. A gyors közbelépésnek köszönhetően csak az akkumulátor, egy kábel és a szélvédő gumiágyának egy része lett a tűz martaléka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!