ERDON Helyi hírek

2016.06.21. 16:09

Operett és Design-hét tárlat a Szent László Napokon

A tavalyi zajos siker után visszatér a június 18–26. között negyedszer megszervezett Szent László Napokra a kolozsvári Operettissimo, a Kolozsvári Magyar Opera és a Filharmónia művészeiből verbuválódott együttes.

A tavalyi zajos siker után visszatér a június 18–26. között negyedszer megszervezett Szent László Napokra a kolozsvári Operettissimo, a Kolozsvári Magyar Opera és a Filharmónia művészeiből verbuválódott együttes.

A kolozsvári Operettissimo szerdán 19:30 órától örvendezteti meg az operett-, musical-, revü- és nótakedvelőket a nagyváradi vár nyári színházában. Ha a barométer esőre áll, akkor a rendezvény helyszíne a Partiumi Keresztény Egyetem díszterme lesz, és a kezdési időpont pedig 20 óra. A belépés ingyenes.

Az Operettissimo tagjai: Kolcsár Katalin, Plesa Róbert, Rigmányi István, Kolcsár Péter, Deák Albert és Gyenge Zoltán Balázs. Az együttes eddig többször szerepelt fesztiválokon, ünnepségeken, megemlékezéseken olyan varosokban mint: Nagyszeben (Ars Hungarica 2008, 2011, Hungaricum napok 2009) Beszterce (EMKE magyar napok 2009, 2010, 2011, 2012, 2014) Nagykároly (Augustfest 2011) Kolozsvár ( Kolozsvári Magyar Napok 2011, 2012, 2013, 2014), Dés (2012, 2014) stb., illetve magyarlakta községekben, falvakban, különböző falunapok és ünnepségek alkalmával (Tordatúr, Koronka, Aranyosegerbegy, Várfalva stb.)

Design-hét

De érdemes lesz már 19 órára kimenni a várba, mivel ekkor nyílik meg a kazamatában a Partiumi Keresztény Egyetem Képzőművészeti Tanszékének szervezésében a Design-hét tárlat. A Design-hetet 2015 őszén szervezték meg először Sepsiszentgyörgyön. A rendezvény célkitűzése egyrészt az volt, hogy megismertesse a modern értelemben vett designt a helyi nagyközönséggel, másrészt az, hogy a kiállításokat, kerekasztal-beszélgetéseket, előadásokat, workshopokat, divatbemutatót és vásárt is magában foglaló programsorozattal lehetőséget teremtsen a román és magyar szakma, azaz a helyi és magyarországi designerek, menedzserek és szakírók találkozására. A PKE első perctől benne volt a projektben, a tavaly ősszel Made in Partium nevű tárlatukkal képviselték is a térséget a székelyföldi városban. Most pedig fordult a kocka, a sepsiszentgyörgyiek hozzák el Erdély, a Székelyföld művészetét Váradra. A kiállítás-megnyitót követően pedig kerekasztal-beszélgetést is tartanak, amelyen a partiumi és a székelyföldi érintettek mellett részt vesz Bogár Róbert neves magyarországi belsőépítész is, aki egyébként bábáskodott a Design-hét felett.

A 4. Szent László Napokról részleteket, illetve számos érdekes információt találnak az esemény honlapján (www.szentlaszlonapok.ro), valamint Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/NagyvaradiMagyarNapok).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!