ERDON Helyi hírek

2016.06.24. 16:04

Nívós dzsessz-koncert volt

A Posticumban május óta zajló Jazz Terrace sorozat ötödik momentumaként csütörtök este a Lamm Dávid Trió előadását hallgathatta meg a közönség.

A Posticumban május óta zajló Jazz Terrace sorozat ötödik momentumaként csütörtök este a Lamm Dávid Trió előadását hallgathatta meg a közönség.

Gitáron Lamm Dávid, zongorán Rozsnyói Péter, dobokon Csörsz Zoltán, basszusgitáron pedig Torma Rudi játszott – utóbbival kapcsolatban a trió vezetője elmondta: ő egy élő legenda, nagy megtiszteltetés számára, hogy válaszolt a meghívásukra. Mint megtudtuk, ez a felállás egyébként kizárólag az aznapi koncert alkalmából jött létre.

A koncert első része során dzsessz-sztenderdek hangzottak el:  Birk’s works, It could happened to you, You don’t know what love is, végül pedig az Alice in Wonderland. A szünet után pedig további sztenderdek jöttek sorra, de az együttes First the One, than the other című lemezének egyik szerzeményét, az In vain című, Lamm Dávid által szerzett számot is meghallgathatta a közönség. Valódi beleéléssel játszottak a zenészek, nem hiányzott a spontaneitás sem, a közönség és az előadók számára egyaránt élvezetes este volt.

Mint megtudtuk, keverés alatt áll az együttes új lemeze, mely a dzsessz számok mellett popba hajló groove jellegű szerzeményeket is tartalmaz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!