ERDON Helyi hírek

2016.06.26. 18:57

Kaktuszok és pozsgások

Tóth László nagyváradi kaktuszgyűjtő is jelen volt a Szent László Napok utolsó hétvégéjén kaktuszgyűjteményének egy részével.

Tóth László nagyváradi kaktuszgyűjtő is jelen volt a Szent László Napok utolsó hétvégéjén kaktuszgyűjteményének egy részével.

A gyűjtő különböző fajtájú és méretű kaktuszokat hozott el a várba, ahol az érdeklődők nemcsak megcsodálták a különleges növényeket, hanem vásárolhattak is kis kaktuszokat.

Hasznos tanácsok

A helyszínen hasznos tanácsot is kaptak a vásárlók a növényekkel kapcsolatban, hogyan és milyen időközönként kell öntözni, meleg vagy hűvösebb helyen kell inkább tárolni, hidegtűrőek-e vagy sem, hiszen ha nem a növény igényeinek megfelelő környezetben tárolják a kaktuszokat, akkor elpusztulhatnak.

Tóth László elmondta, hogy a leggyakoribb probléma, amivel a kezdő kaktusztartók találkozhatnak, hogy a növényük nem virágzik. Ezt okozhatja betegség, kártevők, de a legtöbbször az lehet a háttérben, hogy nem megfelelően tartották a kaktuszokat. A kaktuszok egy része könnyen virágba borul, más fajták csak hosszú évek után virágzanak csak, de ha tartási hiba merül fel, akkor a virágzás elmarad.

P. Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!