ERDON Helyi hírek

2016.06.08. 15:40

Horgászok Sajtó Kupája

Az Ecobiectiv Környezetvédő Egyesület tizenhatodik alkalommal rendezi meg az egyetlen, kizárólag a Bihar megyei média tagjai számára kiírt Sajtó Kupa elnevezésű horgászversenyt.

Az Ecobiectiv Környezetvédő Egyesület tizenhatodik alkalommal rendezi meg az egyetlen, kizárólag a Bihar megyei média tagjai számára kiírt Sajtó Kupa elnevezésű horgászversenyt.

A versengést a Berettyó Völgy elnevezésű horgász- és vadász egyesület tulajdonában levő szentimrei magán tavon (tulajdonosa Guba Jenő) rendezik szombaton, 2016. június 11-én…

A sajtósok-újságírók első állóvizes egyéni, pontosan négy órát tartó kupaküzdelmét 2000 májusában rendezték meg első alkalommal, de akkor még a Cséffa község melletti halastavakon. Később Köröskisújfalun, Hegyközcsatárban, majd Szentimrén bonyolították a megmérettetéseket. Legutóbb tavaly májusban kilenc szerkesztőség (írott és elektronikus) húsz „halétkeztetője” tette a dolgát a szentimrei tavon, ahol akkor a legtöbb halat Dorel Bara fogta ki (Crişana), míg a legnagyobb Bajusz András (Bihari Napló) nevéhez fűződött. A résztvevők a helyi sajtóban alkalmazott képviselők lehetnek, nemre és korra való tekintet nélkül..

Egyéb tudnivalók

A pikkelyesekkel telt szentimrei pihenő- és horgásztó a verseny fő támogatójának, Guba Jenőnek a tulajdona. Mindenki csupán két felszerelést használhat és bármilyen csali megengedett, bármilyen halfajta kifogható méretre való tekintet nélkül, A tó huszonnégy kilométer távolságra van országúton Nagyváradtól és vízterülete 0,68 hektár, „lakosai” között kárász, piros szárnyú keszeg, ponty (10 kg-ig), harcsa (125 kg-ig), csuka és amur is szép számban akad. Az útvonal: Várad-Bihar-Szalárd, ahol az első kereszteződésben kell balra fordulni, majd jobbra a főúton a Berettyó hídon át mintegy öt km távolságon Szentimre felé visz az út a kijelölt helyig. További információkért Sorin Sotoc-hoz fordulhatnak a 0722–522-088-as telefon számon lehet.

Szántó Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!