ERDON Helyi hírek

2016.06.09. 09:32

Akvapark: nem kell, de ajánlott tudni magyarul a munkatársaknak

A hamarosan megnyíló nagyváradi akvapark személyzetének nem lesz kötelező tudnia magyarul, de mégis ajánlott lenne a magyar-nyelv ismeret.

A hamarosan megnyíló nagyváradi akvapark személyzetének nem lesz kötelező tudnia magyarul, de mégis ajánlott lenne a magyar-nyelv ismeret.

Liviu Andrica, a Közterület-fenntartó Zrt. vezérigazgatója az akvapark működési szabályzatáról tartott szerdai közvitán kérdésre válaszolva elmondta, hogy korábban valóban feltételként szabták azt, hogy a vendégeket kiszolgáló személyzet tudjon magyarul, de ezt a kitételt később törölték. Mindazonáltal Andrica elismerte, hogy jó volna, ha a létesítményben dolgozók tudnának magyarul, lévén hogy az akvapark üzemeltetőinek nem titkolt szándéka megszólítani a magyarországi célközönséget is.

Díjszabások

A lényegében sajtótájékoztatónak beillő közvitán – amelyen több újságíró jelent meg, mint polgár – kiderült, hogy a díjszabások nem szenvedtek módosításokat. A felnőtt jegyek, illetve a kedvezményes jegyek árai várhatóan nem fognak változni. Felnőttek ötven lejért válthatnak majd egész napra érvényes jegyet, a 17–22 órák közötti időszakra pedig 30 lej lesz a belépő. Az egyetlen változás az, hogy az említettek mellett az eredetileg javasolt két óra helyett három órás időszakra is lehet majd jegyet váltani 25 lejért. Naponta reggel hat és fél tíz között válthatnak jegyet az úszómedencébe azok, akik úszni kívánnak, ők nem vehetik igénybe az akvapark egyéb szolgáltatásait. Az egész napra érvényes jeggyel rendelkezők az úszómedencét is használhatják majd. Andrica hozzátette, hogy a műugró medencét is használhatják majd a látogatók, de csak az egy és a három méteres ugródeszkáról ugorhatnak majd a medencébe, a magasabb ugródeszkákat csak a sportolók használhatják majd.

Árak

Tanulók és nyugdíjasok kedvezményes áron fürdőzhetnek: három órára 20 lejt, egész napra 40 lejt, a 17–22 órák közötti időszakra 25 lejt kell fizessenek, az úszómedencében pedig 8 lej fejében úszhatnak. Tizennégy év alatti gyerekek még kevesebb összegért vehetik igénybe az akvaparkot: három órára 12 lejért, egész napra 25 lejért, a 17–22 órák közötti időszakban 15 lejért, míg az úszómedencében 5 lej fejében úszhatnak. A három év alatti gyerekeknek nem kell belépőt fizetni. Ugyanakkor bérletek is válthatók a létesítménybe, ezek a kiváltásuktól számított hatvan napig érvényesek. A tegnapi közvitán megjelent Adrian Negrea szociáldemokrata párti politikus azt javasolta, hogy a bérletek ne tíz, hanem öt plusz egy belépésre jogosítsanak fel, hogy így a fürdőzni vágyók ne 450, hanem csak 250 lejt fizessenek a bérletért. Andrica elfogadhatónak nevezte a javaslatot. A vezérigazgató jelezte azt, hogy írásban is számos javaslat érkezett, ezek többsége az árak csökkentésére vonatkozott.

Virtuális pénz

Az akvaparkban virtuális pénzzel lehet majd a különböző szolgáltatásokat igénybe venni. A virtuális pénzösszeget a belépésnél kapott karóraszerű szerkezetre töltik fel. Ezzel a szerkezettel lehet majd kinyitni a szekrényt is, ahova a látogató az utcai ruháját teszi, és ez méri az akvaparkban töltött időt is, így például azok, akik három órás jegyet váltanak ki, ha több időt maradnak az akvaparkban, minden pluszperc után húsz banit kell fizessenek. Ezt a pénzt távozáskor kell kifizessék, és ha nincs náluk készpénz, akkor nyilatkozatot kell aláírjanak, hogy mihamarabb megtérítik a tartozást. Ugyancsak a karórával fizethetnek majd az emberek a vendéglátóipari egységekben. Andrica a szerdai tájékoztatón elmondta, hogy a karórákat belépésnél töltik fel, hogy a látogatóknak ne kelljen készpénzzel járniuk. Ha a szenzoron nincs elég egység, akkor a különböző szolgáltatások nem vehetők igénybe, ha azonban távozáskor még marad érték a karórán, azt a látogató visszakapja készpénzben.

Szolgáltatások

Az akvapark maximális befogadó képessége 1538 személy, ennél több ember nem tartózkodhat majd egyszerre az akvapark területén, hangsúlyozta Andrica hozzátéve: a létesítményben több mint kétszáz ernyő áll majd az emberek rendelkezésére, ha árnyékban akarnak majd lenni, illetve ezer nyugágyat is biztosítanak a látogatóknak. A beltéri és kültéri vendéglátóipari egységek üzemeltetését külsős cégekre bízza majd a Közterület-fenntartó. Andrica elmondta, hogy alkoholt nem lehet majd fogyasztani az akvapark területén, viszont törekedni fognak arra, hogy az élelmiszereknek megfizethető ára legyen.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!