ERDON Helyi hírek

2016.05.17. 10:01

Születés Hete - A nő férfi szemmel

A május 9–14. között lezajlott, V. alkalommal megszervezett Születés Hete a váradi Playback társulat improvizációs előadásával zárult szombaton este.

A május 9–14. között lezajlott, V. alkalommal megszervezett Születés Hete a váradi Playback társulat improvizációs előadásával zárult szombaton este.

Az V. Születés Hete egy különleges színházi élménnyel zárult május 14-én, szombaton este a Posticumban. A nő férfi szemmel című improvizációs előadásban a nézőközönség saját gondolatait, élményeit, történeteit láthatta viszont a váradi Playback társulat – Erős István (játékmester), Bordás Andrea, Fazekas Csilla, Tamás-Péter Réka, Szabó Gergő, Vida Sándor – előadásában. A playback színházi előadásokban az interaktivitás, a történetmesélés kerül középpontba: a nézők hangulatokat, életérzéseket, történeteket, gondolatokat osztanak meg egy adott témában, amelyeket a társulat tagjai improvizálva játszanak el. Fontos szerepe van a játékmesternek, aki meghallgatva a történetmondót, közvetít a nézők, a szereplők és a mesélő között. Mivel az idei Születés Hetét a nő, nőiesség, női tudás témaköre járta át, ezért a záróelőadás tematikáját is e szerint választották meg: vagyis, hogy vajon mit gondolnak a nőkről a férfiak?

Előadások, programok

A Születés Hetén idén is számos érdekes előadást tartottak szakemberek különböző kapcsolódó témakörökben, voltak bemutatók és filmvetítés is. A programokon idén is sok anyuka, kismama és apuka vett részt, akik a hét során számos hasznos tudnivalóval gazdagodtak.

P. Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!