ERDON Helyi hírek

2016.05.10. 13:30

Rejtélyes villamos Váradon...

Meglepetéssel készül az OTL arra, hogy 110 éves a váradi villamosközlekedés – és egyelőre szervezetten titkolják is, mi lesz a meglepetés.

Meglepetéssel készül az OTL arra, hogy 110 éves a váradi villamosközlekedés – és egyelőre szervezetten titkolják is, mi lesz a meglepetés.

Sokak érdeklődését felkeltette egy új villamos a megyeszékhelyen: a lila, korszerű, áramvonalas járművet hétfőn késő délután speciális felszerelések segítségével tették sínre a Ramada szálló közlében, majd a remízbe vezető szakaszt járta végig. A sajtót nem értesítette a vállalat az egészről, de a lakosoknak szemet szúrt az újdonság, és egyesek azt gondolták, hogy a kampány közeledtével megint új villamosok érkeznek (annak idején a Siemensekkel választást próbált nyerni a PD-s Filip-csapat) – de most nem erről van szó. Egyik olvasónk, aki hétfőn késő délután éppen arra járt, le is fényképezte az új „jövevény” sínre helyezését, sőt, a helyszínen pár részletet is megtudakolt. Eszerint aradi a lila jármű, és rövidebb a Siemenseknél.

Harapófogóval...

Utánakérdeztünk mi is a vállalat vezetésénél, de egyelőre nem szeretnének sokat elárulni. A lényeg, hogy egyes illetékesektől származó információk szerint ez a jármű nem fog Váradon menetrendszerűen járni. Kerestük Carmen Tocut szóvivőt is, aki megerősítette azt az információt, hogy a gyártó bemutatásra hozatta Váradra a szerelvényt, mivel az itteni villamosközlekedés 100. évfordulója kapcsán más városok illetékesei ide utaznak majd, és egyfajta termékbemutatót tart nekik a gyártó. Ez a villamos amúgy teljes egészében itthoni fejlesztésű. Felhívtuk Csuzi István igazgatót is, aki pedig azt mondta, meglepetést készítenek elő, és „pénteken délutánig többet nem szeretnénk mondani a nyilvánosságnak, hanem az évfordulós rendezvények alkalmával majd minden kiderül”. A pénteki rendezvényeken a kötöttpályás váradi tömegközlekedés múltját, jelenét akarják bemutatni, és vázolják majd terveiket is.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!