ERDON Helyi hírek

2016.05.02. 18:24

Önkéntesek gyűjtötték a szemetet

Április 30-án szemétgyűjtést szervezett a Magyar Polgári Egyesület (MPE) Nagyvárad belvárosában, a Sebes-Körös partjain a magyarországi TESZEDD mozgalomhoz csatlakozva.

Április 30-án szemétgyűjtést szervezett a Magyar Polgári Egyesület (MPE) Nagyvárad belvárosában, a Sebes-Körös partjain a magyarországi TESZEDD mozgalomhoz csatlakozva.

A Magyar Polgári Egyesület szervezésében idén először Nagyvárad is csatlakozott a magyarországi TESZEDD mozgalomhoz, amelynek keretében számos magyarországi településen és helyszínen önkéntesek gyűjtötték a szemetet az elmúlt hétvégén. Nagyváradon az önkéntes szemétgyűjtők április 30-án délelőtt gyülekeztek Szacsvay Imre szobránál. Nagy József Barna, a Magyar Polgári Egyesület elnöke a szemétszedési akcióval kapcsolatban elmondta, hogy már évek óta szerveznek Nagyváradon takarítási, virágültetési akciót tavasszal vagy nyár elején. „Miután hallottunk a magyarországi TESZEDD akcióról, úgy éreztük, hogy nekünk is csatlakoznunk kell hozzájuk. Felvettük a kapcsolatot a szervezőkkel, akik örültek annak, hogy a határon túlról is érdeklődnek, ezért el is láttak minket minden szükséges eszközzel, zsákokat, kesztyűt küldtek. A csapat a belvárosban, a Sebes-Körös két partját takarítja meg. Nagyon sok szemét van a vízben is, az illetékeseknek erre is kellene gondolniuk. Az önkéntesek nem tudtak belemenni a vízbe, de a vízparton talált hulladékokat összeszedjük” – mondta el. Az akció célja, hogy Nagyvárad tisztább legyen, szeretnék népszerűsíteni a környezettudatos gondolkodást és a környezettudatos életet.

Tiszta környezetben

Zatykó Gyula, az Erdélyi Magyar Néppárt nagyváradi polgármesterjelöltje elmondta, nagyon fontos, hogy az emberek tiszta környezetben éljenek. „Sajnos általában nem azok szedik a szemetet, akik elhajigálják, hanem azok, akik nem szoktak szemetelni. Városunkban ugyan nagyobb a tisztaság, mint régebben, de még mindig van min javítani” – mondta el. A szombati akció során tíz zsák hulladékot gyűjtöttek össze az önkéntes szemétszedők.

P. Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!