ERDON Helyi hírek

2016.05.13. 15:54

Mennyiért pancsolhatunk majd az akvaparkban

A nagyváradi Közterület-fenntartó vállalat kidolgozta a felépült váradi akvapark működési szabályzatát és díjszabásait. Most a lakosok javaslatait várják.

A nagyváradi Közterület-fenntartó vállalat kidolgozta a felépült váradi akvapark működési szabályzatát és díjszabásait. Most a lakosok javaslatait várják.

Mivel hamarosan megnyílik a már felépült nagyváradi akvapark, ezért a létesítményt működtető Közterület-fenntartó vállalat kidolgozta annak működési szabályzatát és a díjszabásokat, melyeket a nagyváradi tanács fogad majd el. A szabályzat-tervezet értelmében az akvapark naponta 10-22 órák között tart majd nyitva, az utolsó jegyeket egy órával zárás előtt adják ki. Az úszók számára május-szeptember időszakban már reggel hat órakor megnyitják az úszómedencét. A létesítmény spa részlegének nyitvatartási ideje 10–21 óra, a wellness részlegé 13–21 óra, a belső étterem órarendje 12–21 óra, a belső báré és a külső étteremé 10–21 óra, az üzleté 10–18 óra, az úszómedencéjé pedig 6–22 óra, de az úszómedence csak május-szeptember között áll a nagyközönség rendelkezésére. A medencéket és a spa részleget fél órával az akvapark bezárása előtt el kell hagyni. A szabályzat számos a látogatókra érvényes kötelező utasítást tartalmaz, például azt, hogy tilos tiznenégy éven aluliak belépése az akvaparkba felnőtt kísérő nélkül, illetve azt, hogy gyerekek csak a szülők és kísérők felelősségére használhatják a csúszdákat. Tilos lesz továbbá az akvaparkba ételt, állatokat bevinni, és cigarettázni is csak az arra kijelölt területen lehet majd. A létesítmény maximális befogadóképessége 1538 személy.

Árak

A Közterület-fenntartó kidolgozta az akvaparkban alkalmazandó díjszabásokat is. Az elképzelések szerint a két órára érvényes felnőtt jegy ára 25 lej, az egész napra érvényes felnőtt jegyé 50 lej, a 17–22 órák között érvényes felnőtt jegy ára pedig 30 lej. Az úszómedence használati díja 10 lej a felnőttek számára. Tanulók és nyugdíjasok kedvezményes áron fürdőzhetnek: két órára 20 lejt, egész napra 40 lejt, a 17–22 órák közötti időszakra 25 lejt kell fizessenek, az úszómedencében pedig 8 lej ellenében úszhatnak. Tizennégy év alatti gyerekek még kevesebb összegért vehetik igénybe az akvaparkot: két órára 12 lejért, egész napra 25 lejért, a 17–22 órák közötti időszakban 15 lejért, míg az úszómedencében 5 lej fejében úszhatnak. A három év alatti gyerekeknek nem kell belépőt fizetni. Az egész napra érvényes családjegy (szülők és két tizennégy év alatti gyerek) ára 85 lej, minimum tizenöt fős csoport bejelentkezésekor fejenként tíz százalékos kedvezményes napi jegyet lehet kiváltani. A tíz belépésre feljogosító bérlet ára felnőttek esetében 450 lej, tanulók, illetve nyugdíjasok esetében 360 lej, 3-14 éves közötti gyerekek esetében pedig 225 lej. A bérletek kiváltásuktól számított hatvan napig érvényesek. Akik két órás jegyet váltanak ki, de több időt maradnak az akvaparkban, minden pluszperc után húsz banit fizetnek, ezt az időt a belépésnél kapott speciális karóra fogja mérni. A pluszköltséget távozáskor kell befizetni a kasszánál.

Szolgáltatások

A belépőjegyek ára nem foglal magában semmilyen más szolgáltatást, tehát külön fizetni kell a spa-, a wellness-, a kozmetika- és egyéb szolgáltatásokért. Az akvaparkba jegyet váltók külön jegyet vehetnek tíz lejért a spa részlegbe, és ekkor használhatják a szaunákat, a törökfürdőt és a tepidáriumot, ha valaki pedig csak a spa-helyiségekbe akar menni, 20 lejért válthat napi jegyet. A spa részlegbe a tíz belépésre feljogosító bérlet ára 90 lej azoknak, akiknek az akvaparkba is van bérletük, és 180 lej azoknak, akiknek nincs akvapark-bérletük. A wellness részlegen különböző masszázsokat vehet igénybe a látogató. A masszázsok díjszabását 30 perces és hatvan perces lebontásban adják meg, illetve tíz alkalomra szóló bérletet lehet ezekre a szolgáltatásokra is kiváltani. A rövid, fél órás masszázsok díjszabása 25-40 lej között változik, a hosszú, egy órás masszázsok ára pedig alkalmanként 50-200 lejbe kerül a masszázs típusától függően. A bérletek ára is aszerint különbözik, hogy alkalmanként fél órás, vagy egy órás masszázst igényel a látogató. A rövid masszázsos bérletek ára 225–360 lej között, a hosszú masszázsos bérleteké pedig 360–720 lej között változik. A különböző tíz perces vízi kezelések – jacuzzi, nyirokzuhanyzás, víz alatti zuhanyzás – 20 lejbe kerül, az egy óra hosszúságú vip jacuzzi ára 100 lej. A kozmetikai részlegben is különböző szolgáltatásokat lehet igénybe venni 8–65 lej közötti összegekért, és lesz egy külön fogesztétikai részleg is, ahol a díjszabások 60–200 lej közötti összegek között váltakoznak az igénybe vett szolgáltatástól függően.

Várják a javaslatokat

Az egyéb szolgáltatások kategóriájába tartoznak a következők: törölközőbérlés (10 lej), köpenybérlés (30 lej), biliárdasztal-bérlés (7 lej/óra), focipályabérlés (120 lej/óra). A szabályzat- és díjszabás tervezet megtekinthető a Közterület-fenntartó honlapján (www.adporadea.ro), vagy annak székhelyén (Gojdu tér 21. szám). A polgárok május 23-ig küldhetik el a szabályzattal, illetve a díjszabással kapcsolatos írásos észrevételeiket, javaslataikat a secretariat@adporadea.ro e-maill címre, vagy a 0259/440–438 faxszámra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!