ERDON Helyi hírek

2016.05.27. 14:35

Erősítené a holland kapcsolatot

Az RMDSZ Bihar megyei szervezete egy sorozatot indított útjára, melynek keretében kötetlen formában bemutatkoznak a polgármesterjelöltek. Pénteken a mezőtelegdi Erdey Zsolt következett.

Az RMDSZ Bihar megyei szervezete egy sorozatot indított útjára, melynek keretében kötetlen formában bemutatkoznak a polgármesterjelöltek. Pénteken a mezőtelegdi Erdey Zsolt következett.

Szabó Ödön parlamenti képviselő, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke úgy mutatta be Erdey Zsolt mezőtelegdi polgármesterjelöltet, mint aki a fiatalabb generációhoz tartozó közéleti csapatnak a reprezentánsa. Megjegyezte: egy olyan közösségnek a tagja, melynek szebb a múltja, mint a jelene, hiszen Telegdnek valamikor mezővárosi ragja volt, és az egyik legszebb középkori templommal büszkélkedhet. Napjainkban Telegden kívül Pusztaújlakon és Pósalakán élnek még magyarok. Erdey Zsolt amúgy az elmúlt négy évben helyi önkormányzati képviselő volt, és azért lenne matematikai esélye a polgármesteri tisztség megszerzésére, mert ő az egyedüli magyar induló, és rajta kívül hét román jelölt van. Amúgy közgazdász végzettségű, és a szomszédos alsólugasi polgármesteri hivatalban dolgozik projektmenedzserként, illetve közbeszerzési szakértőként, tapasztalattal rendelkezik tehát arra nézve, hogy lehet egy települést fejleszteni, szebbé tenni. Ez meg is látszik a közigazgatásilag Alsólugashoz tartozó Örvénden, és amennyiben elnyeri a lakosság bizalmát, ezt a modellt szeretné megvalósítani Mezőtelegden is. Emellett részt vett a Tulipán kalákákon, majálisokon, szüreti mulatságokon, a fiatalok és az egyházközség által szervezett rendezvényeken. A politikus megjegyezte: Telegdnek most jó a csillagállása, hiszen Szoboszlai-Gáspár István tiszteletes az RMDSZ megyei tanácsosjelölt listája befutónak számító, 3. helyén szerepel, és ezért is jó lenne, ha ez „vertikálisan lecsapódna” azáltal, hogy Erdey Zsoltot megválasszák polgármesternek.

Holland kapcsolatok

Erdey Zsolt azt mondta magáról: 2007 óta közalkalmazott, és példaképének tekinti Sorbán Levente alsólugasi polgármestert. Arra hívta fel a figyelmet: az elmúlt rendszerben Telegdnek jelentős volt az ipara, azonban ez tönkrement, egyedül a csonka bútorgyár üzemel még. Pedig lehetőségek voltak, csak a jelenlegi elöljáró nem használja ki az uniós pályázatok által kínáltakat. Tíz éve már annak, hogy elkészült a víz- és szennyvízhálózat projektje, de csak a település kicsi részén működőképes. Az önkormányzati vezetés a kulturális és ifjúsági élettel se törődik, és a sportra se figyel oda, pedig ez erősítené a csapatszellemet. A gyerekek számára például hasznos lenne egy after school-program beindítása. Az aktuális polgármester a holland Teylingen községgel való testvértelepülési megállapodást is felrúgta, csak a református gyülekezet tartja a kapcsolatot velük. Ennek újraélesztése azért is lenne üdvözlendő, mert a nyugat-európaiak átadhatnák az ottani ipari park működtetésével szerzett tapasztalataikat.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!