ERDON Helyi hírek

2016.05.28. 13:26

Elkészült a nagyváradi akvapark

Pénteken délben a város elöljárói, a projekt irányítói és a kivitelezők jelenlétében mutatták be a sajtónak az elkészült nagyváradi akvaparkot.

Pénteken délben a város elöljárói, a projekt irányítói és a kivitelezők jelenlétében mutatták be a sajtónak az elkészült nagyváradi akvaparkot.

 

Pénteken az elöljárók, egy nappal később pedig a polgárok nézhettek körül a város legújabb létesítményében, amelyet azonban még nem vehetett senki igénybe, ugyanis az akvapark várhatóan csak júliustól kezd el üzemelni. Ilie Bolojan polgármester megköszönte mindenkinek a munkáját, aki részt vett ebben a projektben, majd a különbözö köszöntő beszédeket követően Sava Annamária projektmenedzser vezette végig a megjelenteket a létesítményen. Elmondta, hogy a  nagyváradi akvapark hét hektáron terül el, összesesn húsz medence van benne, ezek közül hét külső medence, a többi tizenhárom pedig beltéri medence, ezek egy része a létesítmény wellness részén található, ezek közé tartozik öt törökfürdő. Ugyancsak a wellnes részlegen vannak a masszázsszobák, a szépségszalon és egy fogászati rendelő, és egy orvosi rendelő is, valamint egy beltéri vendéglő.

Sava Annamária kiemelte, hogy a kültéren lévő műugró medence és az úszómedence a Nemzetközi Úszószövetség normái szerint lettek kialakítva, így azokban lehet országos és nemzetközi versenyeket is lehet tartani. A belső csúszdáknak a száma négy, ezeket  inkább gyerekeknek ajánlják, míg a külső csúszdákra inklább felnőtteket várnak. A külső csúszdák közé tartozik a kamikaze csúszda és a 182 méter hosszan tekergő anakonda csúszda. Kültéren van két vendéglátóipari egység is. A létesítméy keleti részén vannak a sportolásra alkalmas létseítmények: a futballpálya, a kézilabda-, kosárlabda pálya, a strandröplabda pálya, a lábtenisz pálya.

Helyszíni felvételünk:

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!