ERDON Helyi hírek

2016.04.26. 15:11

RMDSZ-MPP paktumot írtak alá

Kedd délben a Megyei Választási Bizottságnál Pásztor Sándor RMDSZ-es listavezető leadta a megyei önkormányzatba pályázok listáját. Előtte paktumot írt alá az MPP megyei vezetőjével.

Kedd délben a Megyei Választási Bizottságnál Pásztor Sándor RMDSZ-es listavezető leadta a megyei önkormányzatba pályázok listáját. Előtte paktumot írt alá az MPP megyei vezetőjével.

Kedd délben a Szacsvay-szobornál gyülekeztek azok a jelöltek, akik az RMDSZ megyeitanács-listájának első tizenkét helyén szerepelnek.

Pásztor Sándor listavezető mutatta be őket röviden, kiemelve azt, hogy egy új koncepció mentén olyan „válogatottat” állított össze, mely az összefogás jegyében valamennyi szakterületet, szférát lefed. A széleskörű nyitásnak megfelelően egy megállapodást írt alá a Magyar Polgári Párt Bihar megyei vezetőjével, Hermeczi Tiborral, melynek értelmében a helyi és megyei önkormányzati választásokon együttműködik az RMDSZ és az MPP, és ez vonatkozik az elkövetkezendő négy évre is, a tanácsokban kifejtett munkára.

A listán Pásztor Sándor után az első tizenkét pozícióban Szabó István mérnök (a római katolikus egyház képviseletében), Szoboszlai-Gáspár István mezőtelegdi tiszteletes (református egyház), Boda Gergely (ifjúság), Kéry Hajnal főtanfelügyelő-helyettes (Pedagógus Szövetség), Grim András (szórványtelepülések), Péter I. Zoltán helytörténész (civil szervezetek), Helmeczi József technikus (MPP), Lakatos János (roma közösség), Morvay-Szabó Edina onkológus (egészségügy), Nagy Zoltán (mezőgazdászok), és Víg Zoltán (sport) következik.

Pásztor Sándor hangsúlyozta: a megszólított entitásokkal való széles körű konzultáció nyomán jött létre ez a felálló, úgy, hogy az érintettek javasolták a legmegfelelőbb személyeket.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!