ERDON Helyi hírek

2016.04.20. 13:18

Nyílt napok a Şaguna iskolában

Ezen a héten, április 19-21. között nyílt napokat szerveznek az Andrei Şaguna Műszaki Kollégiumban, ahova szerdán Huszár István RMDSZ-es alpolgármester is ellátogatott.

Ezen a héten, április 19-21. között nyílt napokat szerveznek az Andrei Şaguna Műszaki Kollégiumban, ahova szerdán Huszár István RMDSZ-es alpolgármester is ellátogatott.

 

Olar Cristinco igazgatónő és Biró Ildikó aligazgatónő fogadta szerdán délelőtt Huszár István alpolgármestert. Az elöljáró már sokadjára látogatott a tanintézménybe, ugyanis lényegesnek tartja, hogy a szakoktatás fontosságára felhívja a figyelmet valahányszor alkalma adódik rá, abból az alapgondolatból kiindulva, hogy nem lehet mindenkiből értelmiségi, sőt, egyre nagyobb szükség van a jó kezű mesteremberekre. A szakirányú képzéshez az Andrei Şaguna Műszaki Kollégiumban minden körülmény adott, és az önkormányzat is elegendő anyagi támogatást nyújt ahhoz, hogy az iskola műhelyeiben és laboratóriumában készült termékek a valós piaci körülmények közt is megállják a helyüket.

Fuzionál

Amúgy a helyi tanács határozata értelmében a következő, vagyis a 2016/17-es tanévtől kezdve az Andrei Şaguna és a Traian Vuia műszaki kollégiumok fuzionálnak, és az utóbbi néven működnek tovább, de ez a magyar oktatást nem fogja érinteni: a szaklíceumi nappali tagozaton fodrász-stylist (28 hely) szak indul, míg a három éves szakiskolai képzésre autószerelőnek (14 hely) és villanyszerelőnek (14 hely) lehet jelentkezni. A szaklíceumi osztályok esetében július 8-12. között történik a beiratkozási űrlapok kitöltése és leadása az általános iskolák titkárságára, július 19-én a számítógépes elosztás, július 21-29. között az iratok leadása a Traian Vuia Műszaki Kollégium titkárságán, míg a szakiskola esetében ezen három szakasz időtartama: június 13-17., illetve június 21.; augusztus 16-17., valamint szeptember 1-2.

Egyébként a nyílt napokra körülbelül 450 gyermek jelentkezett be, 15 váradi, illetve Bihar megyei iskolából.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!