ERDON Helyi hírek

2016.04.06. 09:33

Lendületben van az ifjúság

Kedd este tartotta éves küldöttgyűlését a Bihar Megyei Területi Ifjúsági Egyeztető Tanács. Eldőlt, kit javasolnak a helyi és a megyei önkormányzati tanácsosjelölt-lista 4. helyére.

Kedd este tartotta éves küldöttgyűlését a Bihar Megyei Területi Ifjúsági Egyeztető Tanács. Eldőlt, kit javasolnak a helyi és a megyei önkormányzati tanácsosjelölt-lista 4. helyére.

Lendületben vagyunk szlogennel tartotta Nagyváradon éves közgyűlését kedd este a Bihar Megyei Területi Ifjúsági Egyeztető Tanács, melyen több mint 270 küldött vett részt. A műsorvezető szerepét Bántó Norbert, a Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) volt elnöke vállalta el, első napirendi pontként pedig Debreczeni Sándor, a BMTIET elnöke tartotta meg beszámolóját. Hangsúlyozta: nem emel ki egyetlen tagszervezetet sem, hiszen valamennyi értékes munkát végzett az elmúlt egy esztendőben, színt vitt a közösségek kulturális és másfajta életébe. A szerteágazó tevékenységükre jellemző, hogy összesen 1778 eseményt rendeztek, a legkisebbtől kezdve (30 fős tábor) a legnagyobbig (több mint 5000 embert megmozgató fesztivál). A fiatalok tehát jobban megismerhették egymást, és hogy a felsoroltak megvalósulhattak, abban döntő szerepet játszottak a lehívott pályázati pénzek, valamint az is, hogy Kiss Sándor megyei tanácsalelnök, RMDSZ-elnök támogatta az ifjúsági kezdeményezéseket, nyitottnak és partnernek mutatkozott ebben. A fiatalok azonban még hangsúlyozottabban képviseltetni szeretnék magukat a különböző döntéshozó testületekben, még aktívabbak kívánnak lenni, ezért azt kérik, hogy az RMDSZ váradi és a megyei önkormányzati tanácsosjelölt-listáját egyaránt a 4. helyet tartsák fenn a számukra. Utóbbi pozícióba Boda Gergelyt, a VIDIFISZ jelenlegi elnökét, előbbi tisztségre pedig Borsi Imre Lórántot, a Bihar Megyei Cserkész Ifjúsági Szövetség (BICISZ) elnökét javasolják.

Ingyenes közlekedést

Boda Gergely az elmúlt időszak legjelentősebb VIDIFISZ-megvalósításnak a tavalyi margittai Szabadság Fesztet nevezte, és kiemelt célként jelölte meg az összefogást, az egymásnak nyújtott építő jellegű segítséget. Úgy fogalmazott: partnerei és nem alárendeltjei akarnak lenni az RMDSZ-nek, és amikor róluk van szó, akkor a vezetők meg kell hallgassák őket, mielőtt döntenének.

Pásztor Sándor, az RMDSZ megyei tanácsoslista-vezetője azt mondta: számíthatnak egymásnak a jövőkép alakításában, egy új fejezet kezdeteként. Azt ígérte: az új csapatban mindenkinek meg van a helye, az ifjúságnak pedig meglesz a 4. helye, közvetlenül őutána és a két egyház által jelölt személy mögött.

Borsi Imre Lóránt azon meggyőződésének adott hangot: egyebek mellett azért kell támogatni a fiatalokat, hogy ne vándoroljanak ki, hanem itthon, a szülőföldjükön teremtsenek közösséget. Bejelentette: azért fog küzdeni, hogy legyen ingyenes a tömegközlekedés a diákok számára, épüljenek még uszodák, sportosabb és egészségesebb legyen Várad.

Huszár István alpolgármester, polgármesterjelölt azon meggyőződésének adott hangot: a problémákat helyben kell megoldani, és reményét fejezte ki, hogy mind a tíz RMDSZ-aspiráns (akiknek a fele nő) Nagyvárad önkormányzati képviselő-testületének a tagja lesz.

Szabó Ödön parlamenti képviselő kiemelve a tapasztalat, a lendület és a biztonságérzet fontosságát, arra hívta fel a figyelmet: fiatal RMDSZ-es önkormányzati képviselőknek köszönhető, hogy Várad számos pontján ingyen Wi-Fi van, illetve az is, hogy egyes parkokban kosarazni és focizni lehet. A politikus ugyanakkor lényegesnek tartotta, hogy a nagy nyilvánosság előtt is köszönetet mondjon Kiss Sándornak.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!